Palloliiton pomolta suora kannanotto: Toinen EM-lohko olisi mieluisampi – näin paljon suomalaisfaneja pääsisi paikan päälle

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti:"Pietarin ja Kööpenhaminan lohko olisi mieluisampi" 5:42
Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti: Pietarin ja Kööpenhaminan lohko olisi mieluisampi.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti katsoo, että Pietarissa ja Kööpenhaminassa pelattava jalkapallon EM-kisojen alkulohko olisi monella tapaa mieluisampi kuin Bakun ja Rooman lohko.

Ensi vuoden EM-kisojen alkulohkot arvotaan tulevan viikon lauantaina. Suomi joutuu joko Bakussa ja Roomassa pelattavaan A-lohkoon tai lähempänä Pietarissa ja Kööpenhaminassa tahkottavaan B-lohkoon. B-lohkossa vastustajina ovat varmuudella Belgia, Venäjä ja Tanska, kun taas A-lohkossa tilanne on kimurantimpi ja lohkossa pelaa varmasti ainoastaan Italia.

– Jos ajatellaan fanien kannalta ja myös joukkueen matkustamisen sekä siihen liittyvien rasitusten kannalta, tietyllä tavalla Pietarin ja Kööpenhaminan lohko olisi mieluisampi. Erityisesti sen takia, että haluaisimme, että suomalaiset fanit pääsevät näkemään kisoja suurin joukoin, Lahti kommentoi MTV Urheilulle.

– Pietari on lähellä, sinne pääsee junalla ja siellä on iso stadion – sinne saisimme varmasti hyvän määrän suomalaisia. Kööpenhaminassa on vähän pienempi stadion, mutta se on kuitenkin lähellä. Saataisiin varmasti hyvä meno sinnekin.

Suomalaiskannattajien pääsylippukiintiöitä määrittelee stadionien koko. Lahti nostaa esimerkiksi, että Pietarin noin 69 500 katsojaa vetävälle stadionille Suomi saa noin 10 000 tiketin kiintiön. Kööpenhaminan 38 065 -paikkaiselle stadionille Suomen kiintiönä olisi noin 5 000 lippua.

Rooman pyhättö vetää 72 698 katsojaa ja Bakun stadion 68 700 katsojaa.

– Bakuun on varmasti kaikkein helpoin saada lippuja. Se on siinä mielessä hyvä paikka, mutta se on aika kaukana. Käytännössä jos siihen lohkoon joudutaan, pelaisimme kaksi peliä Bakussa ja yhden Roomassa.

Lahti korostaa, että Huuhkajilla on joka tapauksessa urheilullisesti luvassa kova urakka, arvotaan Suomi kumpaan lohkoon tahansa.

– Toinen lohko olisi selkeä – Venäjä, Belgia, Tanska, Suomi – jos siihen joudutaan. En oikein jaksa uskoa, että hirveän paljon helpompaa siitä Italiankaan lohkosta tulisi. Vastustajia ajatellen molemmat ovat kyllä haastavia.

"Suuri apina pudonnut selästä"

EM-kisat käynnistyvät 12.6.2020. Joukkueen tulee olla kisapaikkakunnalla paikalla viimeistään viisi päivää ennen ottelua.

– Varmaan pyrimme kesäkuussa pelaamaan valmistavia maaotteluita ja menemme sinne varmaan suunnilleen kuusi–viisi päivää ennen kisoja, Lahti valottaa.

Suomelle tilanne on historiallinen, kun miesten jalkapallomaajoukkue ylsi arvokisoihin ensimmäistä kertaa.

– Kyllähän tämä edelleen erittäin hienolta tuntuu. On ikään kuin suuri apina pudonnut kisapaikan myötä selästä, Lahti kuvailee.

Huuhkajat kohti EM-kisoja – miten futisbuumi pidetään yllä? 8:02
Huuhkajat kohti EM-kisoja – miten futisbuumi pidetään yllä?

Lue myös:

    Uusimmat