Mainos

Palestiinalaiset haluavat Kiinalta edustajan Lähi-itään

Palestiinalaisten mielestä Kiina voisi nimittää YK:n ja EU:n tapaan pysyvän edustajan välittämään Israelin ja palestiinalaisten välisissä rauhanneuvotteluissa.

Ajatus esitettiin tänään palestiinalaisten itsehallintoalueella vierailleelle Kiinan presidentille Jiang Zeminille (kuvassa). Jiang keskusteli Betlehemissä Lähi-idän tilanteesta palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa.

Tapaamisen jälkeen Jiang kehotti sekä palestiinalaisia että Israelia olemaan "joustavia ja realistisia" rauhansopimuksesta neuvoteltaessa. Kiinan ja Israelin suhteet ovat viime aikoina lähentyneet Israelin myytyä runsaasti sotilastarvikkeita Kiinalle. Arafat kiisti samassa yhteydessä Israelin televisiossa esitetyn tiedon, jonka mukaan pääministeri Ehud Barak olisi valmis tunnustamaan 65 prosenttia Länsirannasta käsittävän itsenäisen palestiinalaisvaltion.

Arafatin mukaan tällaista tarjousta ei ole tehty, ja palestiinalaiset pitävät edelleen kiinni vaatimuksesta, jonka mukaan Israelin on vetäydyttävä kokonaan Länsirannalta, Gazasta ja Itä-Jerusalemista.
(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.