Paksu juustokakku ja venäläinen tee

Paksu juustokakku

  • Pohja:
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 400 g maitorahkaa
  • 350 g tuorejuustoa
  • sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 5 munankeltuaista
  • 5 munanvalkuaista

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Tasoita pohjataikina siihen. Valuta rahkaa n. 2 tuntia suodatinpaperin läpi. Sekoita rahka ja tuorejuusto. Sekoita keskenään sitruunan mehu, -kuori, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset melko kovaksi ja lisää täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja paista miedolla lämmöllä (160-180 astetta) n. 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa kakku esimerkiksi vadelma- tai mangohillon kera.

Venäläinen tee

  • haudutettua mustaa teetä
  • vadelmahilloa
  • hunajaa

Resepti: Airi Kallio, porvoolainen kahvilayrittäjä

Lue myös:

    Uusimmat