Paksu juustokakku
- Pohja:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte:
- 400 g maitorahkaa
- 350 g tuorejuustoa
- sitruunankuorta
- 1 rkl sitruunamehua
- 2,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 5 munankeltuaista
- 5 munanvalkuaista
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Tasoita pohjataikina siihen. Valuta rahkaa n. 2 tuntia suodatinpaperin läpi. Sekoita rahka ja tuorejuusto. Sekoita keskenään sitruunan mehu, -kuori, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset melko kovaksi ja lisää täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja paista miedolla lämmöllä (160-180 astetta) n. 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa kakku esimerkiksi vadelma- tai mangohillon kera.
Venäläinen tee
- haudutettua mustaa teetä
- vadelmahilloa
- hunajaa
Resepti: Airi Kallio, porvoolainen kahvilayrittäjä