Pakistanin iskussa kuollut lähes 50 ihmistä

Eilisen itsemurha-iskun uhrien määrä on noussut lähelle 50 ihmistä Quettan kaupungissa Pakistanissa. Isku tehtiin kaupungin keskustassa sijaitsevaan shiiamuslimien moskeijaan.

Pakistanin Quettan kaupungissa sattuneessa moskeijan räjähdyksessä on saanut surmansa 48 ihmistä. Heistä neljä kuoli vammoihinsa sairaalassa yön aikana, kertoi paikallisen avustusjärjestön edustaja. Räjähdyksessä haavoittui kymmeniä ihmisiä.

Räjähdyksen syyksi on varmistunut itsemurhaisku. Maan tiedotusministerin mukaan pommimiehiä oli kolme, joista kaksi kuoli heti räjähdyksessä ja kolmas myöhemmin sairaalassa.

Isku tehtiin kaupungin keskustassa sijaitsevassa shiiamuslimien moskeijassa eilen keskipäivän rukousten aikaan, noin puoli kahdelta paikallista aikaa. Perjantai on muslimien yhäpäivä, jolloin moskeijat ovat tavanomaista täydemmät.

Quetta sijaitsee Pakistanin lounaisosissa, ja siellä on aiemmin sattunut shiia- ja sunnimuslimien yhteenottoja. Silminnäkijöiden mukaan vihainen joukko shiioja kerääntyi räjähdyksen jälkeen sairaalan edustalle. Muutamat heistä olivat aseistautuneita.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat