Pakettimatkoja alle 200 eurolla! Lomareissuja myydään nyt huippuhalvalla koronan vuoksi: "Ihmiset ovat peloissaan"

6:10
Helsinkiläismies sai koronatartunnan lomamatkallaan. Kuuntele videolta, mitä hän kertoo taudista!

Koronapandemialla on valtavat vaikutukset matkailuun. Matkanjärjestäjien kysynnässä näkyy pelko koronatartunnoista.

Finnair ilmoitti tiistaina peruvansa 2 300 kotimaahan ja Eurooppaan suuntautuvaa lentoa ja tänään yhtiö ilmoitti peruvansa kaikki USA:n lennot. Norwegian on puolestaan perunut 3 000 lentoa maaliskuun ja kesäkuun väliseltä ajalta. 

Lentojen peruuntuminen ja pelko koronavirustartunnan saamisesta näkyy myös lomamatkojen hinnoissa ja kysynnässä. Esimerkiksi äkkilähdöille pääsee nyt todella halvoilla hinnoilla.

Kahden viikon reissun lennot Thaimaahan saa halvimmillaan jopa reilulla kahdella sadalla eurolla ja reilun viikon loma Turkissa, Kreikassa tai Kanariansaarilla lentoineen ja hotelleineen kustantaa halvimmillaan alle parisataa.

Esimerkkihintoja äkkilähdöistä torstaina kello 16:

– On monen asian summa, miksi matkoja on nyt paljon alennuksessa, TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo.

– Mutta ihmiset eivät nyt varaa lomia ja siksi niitä myydään halvemmalla, hän myöntää.

"Ihmiset ovat peloissaan"

Aaltosen mukaan heille on tullut jonkin verran peruutuksia lomamatkojen suhteen, ja matkojen aikatauluja ja kohteita on muutettu.

– Ihmiset ovat peloissaan ja huolissaan koronan suhteen, hän sanoo.

TUI ei ole tähän mennessä perunut kuin Italiaan suuntautuvat lomamatkansa. Myös yhden Vietnamin matkan he joutuivat perumaan, kun maa alkoi vaatia matkailijoilta viisumia, jota ei niin nopealla aikataululla onnistunut saada.

Aaltonen kertoo, että TUIn toiminnassa seurataan ulkoministeriön matkustusohjeita ja toimitaan niiden mukaan. Samoilla linjoilla ollaan Tjäreborgilla.

– Tietysti korona puhuttaa, ja ihmiset soittelevat ja kyselevät, miten tämä vaikuttaa heidän matkoihinsa, Tjäreborgin viestintäpäällikkö Amanda Alinikula sanoo.

– Seuraamme ulkoministeriön ohjeita ja etenemme niiden mukaan. 

Mahdollisia peruttuja matkoja saattaa siis tulla lähiaikoina lisää.

Kesän matkat eivät mene kaupaksi

Normaalisti tähän aikaan vuodesta myydään tulevan kesän matkoja. Tällä hetkellä ne näyttävät olevat reilussa alennuksessa lähes kaikilla matkanjärjestäjillä.

TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo, että kyseisiä lomia myydään nyt vähemmän kuin aiemmin.

– Viime vuonna oli jo nähtävissä trendi, että pääsiäiseksi ja syksyksi ostetaan matkat ajoissa, mutta kesän lomat varataan vasta viime tipassa, kun halutaan katsoa, millainen sää Suomessa on, Aaltonen sanoo.

– Äkkilähtöjä myydään nyt ihan hyvin, mutta ei sitä käy kiistäminen, että matkoja ei myydä samaan tahtiin kuin yleensä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja