Finnair peruu valtavan määrän kotimaan lentoja – lentoja perutaan myös alueilta, jossa ei ole havaittu koronatartuntoja: "Ei riitä tarpeeksi matkustajia!"

3:14
Näin matkustajien tulee toimia, jos oma lento on peruttu koronaviruksen vuoksi.

Lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut peruvansa tuhansia lentoja sekä kotimaan että Euroopan liikenteestä koronaviruksen vuoksi.

Kotimaan osalta kaikki Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lennot on peruttu huhtikuussa. Ouluun, Vaasaan, Joensuuhun, Kuopioon, Turkuun ja Maarianhaminaan suuntautuvia lentoja puolestaan karsitaan. Yhteensä huhtikuussa perutaan noin 2 400 lentoa.

Mutta miksi kotimaan lentoja on peruttu niin paljon, vaikka Suomessa koronatartuntoja on todettu tähän mennessä huomattavasti vähemmän kuin monissa muissa Euroopan maissa?

– Kun meiltä lähtee kaukolentoja vähemmäksi, kysyntä myös kotimaan lennoissa vähenee. Toisin sanoen lennoille ei riitä tarpeeksi matkustajia, Finnairin viestintäpäällikkö Manti Väätäinen-Pereira kertoo MTV Uutisille.

Finnair on päivittänyt lippujensa muutosehtoja siten, että lentojen ajankohtaa voi muuttaa maksutta, kunhan matkustaa kohteeseen viimeistään 30. marraskuuta. 

– Valitettavasti lennon kohdetta ei voi muuttaa toiselle kentälle, Väätäinen-Pereira huomauttaa.

Hän lisää myös, että jos reittiä ei ole peruttu kokonaan vaan lentoja on vain karsittu, niin asiakas voi itse muuttaa maksutta lentoansa aiemmaksi tai myöhemmäksi.

Jos matkustusajankohdan muuttaminen ei käy omiin aikatauluihin, perutuista lennoista voi pyytää myös hyvitystä.

– Käytäntömme on, että perutun lennon koko lipun hinta maksetaan takaisin asiakkaalle. Nyt maksuissa on kuitenkin valitettavasti noin kuukauden viive, koska peruuntumisia on tullut niin paljon ja asiakaspalvelussa on ruuhkaa, Väätäinen-Pereira kertoo.

Finnairin viestintäpäällikkö sanoo, että tässä vaiheessa on hyvin vaikea sanoa, joutuuko yhtiö perumaan vielä lisää lentoja maalis-huhtikuulta tai myöhemmältä keväältä.

– En halua spekuloida. Mutta seuraamme tilannetta tiiviisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja