Mainos

Päivi Räsänen: Perheitä on tuettava ennen kriisiytymistä

Rautavaaran bussiturmaan kommentoiva sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) peräänkuuluttaa blogissaan, kuinka välttämätöntä on tukea hädänalaisia perheitä. Myös liikenneturvallisuuteen on panostettava.

– Jokainen perhesurma on liikaa. Tavoitteena tulee olla niiden estäminen ennalta tarjoamalla perheille riittävästi tukea jo ennen asioiden kriisiytymistä, Räsänen kirjoittaa.

– Tilastojen mukaan vuonna 2012 noin 34 prosenttia liikennekuolemista johtui joko sairauskohtauksesta tai itsemurhasta. Näihin tapauksiin ei voida puuttua pelkästään poliisin liikennevalvontaa tehostamalla vaan tarvitaan laaja-alaista viranomaisyhteistyötä, jotta ongelmiin pystytään puuttumaan varhaisessa vaiheessa, Räsänen jatkaa.

Räsänen muistuttaa, että liikennekuolemat ovat olleet laskussa jo vuosia, mutta liikenneturvallisuutta ei voi silti laiminlyödä taantumankaan keskellä.

– Teiden kunnosta tulee huolehtia. Poliisin liikenteenvalvonnan taso tulee säilyttää vähintään nykyisellään. Tärkeässä asemassa ovat myös sosiaali- ja terveyspalvelut, Räsänen sanoo.

Päivi Räsänen on MTV:n Kymmenen Uutisten vieraana tänä iltana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.