Mainos

Päivi Räsänen osoitti jälleen tukensa Timo Soinille aborttikohussa: "Suomen ulkopoliittista linjaa tulkitaan väärin"

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen on noussut puolustamaan ulkoministeri Timo Soinin aborttivastaisista kannanotoista noussua kohua.

– Äänestän ilman muuta luottamusta Soinille tässä asiassa. Ministerillä on vapaus ilmaista oma vakaumuksensa, Räsänen kertoo tiedotteessaan.

– Suomen ulkopoliittista linjaa tulkitaan väärin, jos sen katsotaan edellyttävän vapaan aborttioikeuden edistämistä, Räsänen toteaa.

"Oleellinen kysymys on, mistä ihmisyksilön elämä alkaa"

Julkisuudessa on keskusteltu tällä viikolla paljon ulkoministeri Timo Soinin aborttivastaisista kannanotoista.

Räsänen toteaa medialle lähettämässään tiedotteessa, että ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa puhutaan tyttöjen ja naisten oikeuksien parantamisesta sekä lisääntymis- ja seksuaalioikeuksien edistämisestä, mutta aborttia siinä ei mainita.

– Aborttikeskustelussa oleellinen kysymys on se, mistä ihmisyksilön elämä alkaa, ja siihen ei ulkopolitiikka anna vastausta, Räsänen kertoo.

Oikeuskanslerilta moitteet

Soini sai tiistaina oikeuskanslerilta moitteet siitä, että hän osallistui toukokuussa Kanadan-virkamatkallaan abortinvastaisen liikkeen tilaisuuteen. 

Oikeuskanslerin mukaan menettely oli omiaan lisäämään virheellisen tulkinnan mahdollisuutta virkamatkan kohdemaassa siitä, että kysymys on Suomen virallisesta linjasta.

Soini on puolustautunut sillä, että hänellä on mielipiteenvapaus ja että hän on osallistunut aborttivastaisiin tilaisuuksiin ulkomailla vapaa-ajallaan.

Soinin luottamuksesta on tarkoitus äänestää huomenna kello 13 alkavassa eduskunnan täysistunnossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.