Päivi Räsänen järkyttyi tyttäriensä ahdistelusta: ”Koulumatkalla joku saattoi tarttua takapuolesta”

4:50

Kansanedustaja Päivi Räsänen on huolissaan siitä, että ahdistelu ja seksuaalinen häirintä ovat lisääntyneet.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) ja tämän puoliso, rehtori Niilo Räsänen, juhlistivat satavuotiasta Suomea itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla keskiviikkona 6. joulukuuta Presidentinlinnassa.

Räsäset kertoivat MTV:n haastattelussa muun muassa mietteitään tänä syksynä runsaasti huomiota saaneesta Me too -kampanjasta. Vuodesta 1995 kansanedustajana toiminut Räsänen kiittelee kampanjaa vaikean teeman tuomisesta päivänvaloon.

– Minusta on tärkeää, että asiasta puhutaan avoimesti ja nostetaan kissa pöydälle. Tässä on pitkälti kyse asenteista ja siitä, millä tavalla kunnioitetaan toista ihmistä. Millä tavalla miehet kunnioittavat naisia ja naiset miehiä, Räsänen kuvailee.

57-vuotias Räsänen kokee, että seksuaalinen häirintä ja ahdistelu ovat lisääntyneet niistä ajoista, kun hän itse oli nuori. Räsänen onkin huolissaan etenkin nuorien tyttöjen häirinnästä. Hänellä on yhteensä viisi lasta, joista neljä on tyttöjä. Heistä jokainen on kohdannut ahdistelua.

– Silloin, kun tytöt olivat 12-16-vuotiaita, olin aika järkyttynyt siitä, että kaikkien kohdalle osui sellaista häirintää, joista heidän oli vaikeaa kertoa. Ihan koulumatkalla joku saattoi tarttua takapuolesta kiinni tai huudella perään, että hyvät tissit tai hyvä perse. Ja kyseessä olivat oman isän tai oman isoisän ikäiset miehet, Räsänen puuskahtaa.

– Mielestäni on tärkeää, että siihen puututaan ja koko tämä kampanja on tärkeä ennen kaikkien näiden nuorten tyttöjen kehityksen suojelemisen kannalta, hän summaa.

Katso Räsästen haastattelu kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta.

Katso alta kooste Linnan juhlien kutsuvieraiden haastatteluista!

3:46

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja