Päivi Kortelainen on vuoden 2002 Maitotyttö

Juuasta kotoisin oleva Päivi Kortelainen on vuoden 2002 Maitotyttö. Valinnan teki Maito ja Terveys ry yhdessä arvovaltaisen raadin kanssa tiistaina Helsingissä.

Päivi on 22-vuotias maatilan tyttö, joka asuu tällä hetkellä Vantaalla. Maanviljelijävanhemmiltaan hän kertoo oppineensa työn arvostamista, määrätietoisuutta ja uskoa omiin kykyihin. - Näistä ominaisuuksista on hyötyä myös uudessa ja vaativassa tehtävässä, tuore Maitotyttö toteaa. Tuleva vuosi maitoasioiden parissa tuo mukanaan esiintymisvarmuutta, uusia ihmisiä ja organisointikykyä, Päivi uskoo

Päivin harrastuksiin kuuluvat muun muassa punttisalilla käynti, uinti ja tanssi. Erityisesti kesällä helmat heiluvat lavatansseissa. Päivi aikoo pyrkiä opiskelemaan Kauppakorkeakouluun, tosin valinta Maitolähettilääksi saattaa ainakin joksikin aikaa muuttaa näitä suunnitelmia.

Maitosanomaa ympäri Suomea

Tänä vuonna valittu Maitolähettiläs on järjestyksessään 29. Hänen tehtäviinsä kuuluu kiertää eri tapahtumissa ympäri Suomea ja kertoa terveistä elämäntavoista ja maitovalmisteiden merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille. Maitolähettilään pesti kestää vuoden ja tehtävään etsitään iloista ja välitöntä nuorta, joka tuntee olonsa kotoisaksi kaiken ikäisten ja kaikenlaisten ihmisten keskellä. Lähettiläs voi olla 19-24 -vuotias tyttö tai poika, jolle terveet elämäntavat ovat luonnollinen osa jokapäiväistä elämää.

Tänä vuonna tehtävä kiinnosti noin sataa nuorta, joista haastatteluun kutsuttiin 20 ehdokasta hakemusten perusteella. Heistä raati valitsi 8 tyttöä ja yhden pojan varsinaisiksi ehdokkaiksi. Toiseksi tasokkaassa kisassa sijoittui Minna Utriainen Äänekoskelta ja kolmanneksi Anne Kiviniemi Hämeenlinnasta. Finlandiataloon kokoontunut väki valitsi äänestyksessä suosikikseen tamperelaisen Lauri Judinin.

(Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja