Mainos

Päihtyneiden kiinniotot lisääntyneet

Suomessa vietiin viime vuonna enemmän ihmisiä juoppoputkiin kuin aikaisemmin. Kaikki putkaan laitetut eivät ole sillan alta löydettyjä humalaisia, vaan joukossa on ihmisiä kaikista sosiaaliryhmistä.

Suomessa otettiin viime vuonna kiinni yli 100 000 päihtynyttä. Määrä on hieman noussut viime vuosien aikana. Yhtenä syynä tähän ovat olleet vuonna 2004 tehdyt viinan veroalennukset.

Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksen mukaan juoppoputkissa on niin sanottuja kanta-asiakkaita, jotka yöpyvät poliisin huostassa kymmeniäkin kertoja vuodessa.

Esimerkiksi Helsingissä päihtyneiden kiinniotoista 35 prosenttia kohdistuu kanta-asiakkaisiin.

- Kyllä meilläkin täällä A-klinikalla tunnetaan osa näistä putkien kanta-asiakkaista, kertoo Läntisen A-klinikan ja katkaisuhoitoaseman johtaja Marianne Winberg.

Siltojen alla makaavien humalaisten lisäksi putkiin tulee paljon päihtyneitä, joilla on taustalla erilaisia sosiaalisia ongelmia.

Winbergin mukaan päihdeongelmia on löytynyt jo pitkän aikaa kaikista sosiaaliryhmistä. Heillä on sekä työssäkäyviä että työttömiä asiakkaita, on ammattikoulun käyneitä ja akateemisia asiakkaita.

Tilanne ei ole korjautumassa. Veroale toi lisää asiakkaita klinikoille ja lisää kiinniotettavia putkiin.

- Jotta tilanne korjautuisi, pitäisi olla uudenlaisia toimenpiteitä. Muuten pysytään samassa, Winberg sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.