Mainos

Paganinin viululle töitä

1800-luvulla vaikuttaneen viuluvirtuoosi Niccolo Paganinin viulu soi jälleen.

Viulumestari Niccolo Paganinin 160 vuotta vanhaa, mittaamattoman arvokasta viulua soitetaan harvoin, mutta ensi maanantaina viulu soi jälleen komeasti New Yorkin Lincoln Centerissä järjestettävässä konsertissa.
Kymmenien miljoonien dollarien arvoista viulua soittaa konsertissa modernin jazzin muusikko Regina Carter.

Soitin on luonnollisesti vakuutettu -ja erittäin korkeasta hinnasta. Vakuutusyhtiön maksettavaksi tulee jopa 40 miljoonaa dollaria, jos soittimelle tapahtuu jotakin. Kuuluisan viulun Paganinille rakensi alan mestari Giuseppe Guarnieri vuonna 1840. Viulua säilytetään nykyisin huipputurvallisessa säilössä viulutaiteilija Paganinin kotikaupungissa, Italian Genovassa. Jos soittopeliä tarvitsee kuljettaa säilöstään jonnekin, sen mukana on aina kaksi aseistettua vartijaa sekä viulun kuntoa tarkkaileva viulunrakentaja.

Vuonna 1782 syntynyt Niccolo Paganini oli aikansa suurin viulisti ja vaeltava taiteilija. Paganinin eläessä hänen viulunsoittotaidoilleen ei ollut vertaista, sillä viulistin jousenkäyttö oli ennenkuulumattoman erikoista. Hänen 24 kapriisiaan, jotka ovat koko viulukirjallisuuden tärkeimpiä teoksia, olivat muille mahdottomia esitettäväksi. Paganinin ulkonäkö niinikään oli ennenkuulumaton. Aikalaiset kuvasivat hänen ulkoista olemustaan noitamaiseksi, sillä viuluvirtuoosilla oli käärmemäinen ruumis, pitkät, kalpeat kasvot, korostuneet piirteet, koukkunenä ja kotkan silmät. Kihara tukkakin liehui olkapäillä kuin noidalla ikään.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.