Mainos

Paavi saapui Kuubaan

Paavi Johannes Paavali II saapui myöhään eilen historialliselle vierailulle Kuubaan. Havannan lentokentällä häntä olivat vastassa muun muassa Kuuban johtaja Fidel Castro ja Kuuban katolisen kirkon henkilökuntaa. Paavi viettää Kuubassa viisi päivää edistääkseen katolisen kirkon asemaa maassa.

Tervetuliaispuheessaan Castro teki selväksi, ettei hän näe mitään syytä muuttaa Kuuban järjestelmää. Hän tuomitsi jälleen Yhdysvaltojen kauppasaarron. Paavi puolestaan sanoi omassa puheenvuorossaan toivovansa, että Kuuba avautuu maailmalle ja maailma Kuuballe. Jo lentokoneessa paavi kehotti Yhdysvaltoja muuttamaan Kuuban vastaisia pakotteitaan. Hän arveli myös, että vierailu saattaa muuttaa Kuuban ja Yhdysvaltain välisiä suhteita. Havannan lisäksi paavi vierailee Kuubassa ollessaan Santa Clarassa, Camagueyssa ja Santiagossa. Vierailu päättyy sunnuntaina juhlamessuun Vallankumouksen aukiolla Havannassa.

Clinton torjui paavin ehdotuksen kauppasaarron lopettamisesta

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton torjuu Paavi Johannes Paavali II:n kehotuksen muuttaa Kuuban vastaisia talouspakotteita. Clintonin mukaan Yhdysvalloilla on kuitenkin valmiutta muuttaa politiikkaansa, jos Kuuban taloudellisia ja poliittisia oloja vapautetaan. Kauppasaarto on kestänyt jo 35 vuotta.

Paavi moitti Yhdysvaltain aborttilakia

Paavi Johannes Paavali II:n mielestä Yhdysvaltain vapaan abortin politiikka on murhenäytelmä, joka sumentaa hyvän ja pahan välistä rajaa. Paavi kutsui nuoria amerikkalaisia mukaan kampanjaan suojelemaan syntymättömien lasten elämää. Yhdysvalloissa tulee tänään kuluneeksi neljännesvuosisata siitä, kun korkein oikeus vahvisti perustuslaillisen oikeuden aborttiin. Paavin mielestä 25 viime vuoden kokemukset ovat osoittaneet, että laillistettu abortti on ollut tuhoava voima monien amerikkalaisten elämässä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.