Mainos

Paavi: Katoliselle kirkolle vankempi jalansija Aasiassa

Uskonnonvapaus on paavi Johannes Paavali II:n mukaan ihmisoikeuksien ydin ja kääntyminen toiseen uskoon on tunnustettava oikeudeksi.

-Millään valtiolla, millään ryhmällä ei ole oikeutta hallita suorasti tai epäsuorasti ihmisen uskonnollisia vakaumuksia, paavi julisti tänään arviolta 70 000 ihmiselle Intian pääkaupungissa Delhissä. Jawarharlal Nehrun stadionilla pidetty messu oli ainoa paavin kaksipäiväisen vierailun aikana.

Messu järjestettiin samana päivänä, jolloin Intian miljoonat hindut viettivät omaa uskonnollista juhlaansa Diwalia, valon juhlaa. Paavi julisti puheessaan Aasian katolisen kirkon lähetystyön painopistealueeksi ensi vuosituhannella.

Kuten katolinen kirkko juurtui Eurooppaan ensimmäisellä vuosituhannella, Afrikkaan ja Amerikan mantereelle toisella vuosituhannella, todistakoon kolmas vuosituhat uskonnon leviämistä tässä suuressa ja tärkeässä maanosassa, paavi sanoi.

Vaikka paavi painottikin eri uskontojen välistä yhteisymmärrystä ja solidaarisuutta, hän toisaalta korosti myös katoliseen uskoon kastettujen lähetystehtävää.

Paavin Intian-vierailua eivät ole leimanneet hänen matkoilleen yleensä tyypilliset väkijoukot. Delhin 13 miljoonasta asukkaasta vain muutama kymmenen tuhatta on katolilaisia.

Paavin vierailua edelsivät äärihindujen mielenilmaukset, joissa vastustettiin katolisen kirkon Intiassa tekemää käännytystyötä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.