"Pääsylippu" Länsiväylän bussikaistalle maksaa halvimmillaan 18 000 euroa

Länsiväylän bussikaistaa saa ensi viikosta lähtien ajaa myös vähäpäästöisillä henkilöautoilla. Halvimmillaan rajan alittavan auton saa uutena alle 20 000 eurolla.

Länsimetron avautumisen myötä bussiliikenteen määrä Länsiväylällä on romahtanut. Tästä syystä bussikaistat on päätetty avata laajempaan käyttöön.

Bussikaistalle pääsee ensi viikosta alkaen tavara-autojen lisäksi henkilöautoilla, joiden hiilidioksidipäästöt ovat korkeintaan 80 grammaa kilometrillä. Käytännössä näihin lukemiin pääseminen vaatii vähintään uudehkoa hybridiä.

Toisin sanoen ylimääräiselle bussikaistalle pääsevät jatkossa laillisesti sähkö- ja hybridiautot. Poliisi valvoo kaistojen käyttöä pistokokein.

Uusien ajoväylien myötä bussikaistoille on jo ilmestynyt uudet lisäkilvet. Uudet vähäpäästöisille autoille tarkoitetut kaistat koskevat tieosuuksia Hanasaaren ja Ruoholahden sekä Ruoholahden ja Keilaniemen välillä.

Niin kutsuttu ympäristökaista piti ottaa alun perin käyttöön jo syksyllä 2016, mutta käyttöönotto viivästyi Länsimetron lailla.

Bussikaistalle pääsemiseksi ei kuitenkaan tarvitse omistaa sadan tuhannen euron ökyautoa, vaan se onnistuu esimerkiksi näillä kohtuullisemman hintaisilla malleilla:

Merkki ja malliCO2 (g/km)Hinta (€)
Peugeot 208 BlueHDI 75 7918 380
Toyota Auris 1,8 Hybrid7921 682
Hyundai IONIQ hybrid7927 590
Hyundai IONIW Plug-In2632 990
BMW 225xe Active Tourer4640 168

Tuulilasi julkaisi kattavan listauksen kaikista alle 80 g/km pääsevistä autoista, löydät sen täältä.

***

0:45

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja