Mainos

Pääsiäinen suosituimpia korttipäiviä - kortit postiin 30.3.

Kotimaan pääsiäiskortit kannattaa postittaa viimeistään tiistaina 30.3., jotta ne olisivat varmasti ajoissa vastaanottajilla, sillä pääsiäinen on suomalaisten kolmanneksi suosituin korttipäivä joulun ja ystävänpäivän jälkeen.

Pääsiäinen ajoittuu nyt viikonloppuun 1.-5. huhtikuuta. Viime vuonna pääsiäistervehdyksiä lähetettiin noin kaksi miljoonaa kappaletta, ja Posti uskoo määrän kasvavan tänä vuonna. Kaikkiaan Posti kuljettaa yli 85 miljoonaa korttia vuosittain.

Innokkaimpia pääsiäiskorttien lähettäjiä ovat naiset. Postin viime vuotisen tutkimuksen mukaan 42 prosenttia 41-60 -vuotiaista naisista lähettää niitä. Myös 12-16 -vuotiaat tytöt lähettävät pääsiäiskortteja runsaasti. Miehistä eniten pääsiäiskortteja postittavat yli 60-vuotiaat. Pääsiäiskortit leviävät pääasiassa lähipiiriin; sukulaisille ja tuttaville.

Trulleja ja ylösnousemusjuhlaa

Pääsiäiskorteille on aina ollut tyypillistä uskonnollinen kuvamaailma. Muita suosittuja kuva-aiheita ovat trulliperinteestä juontuva pääsiäisnoita sekä humoristiset eläinhahmot, kukat ja pajunkissat.

Pääsiäiskortteja on Suomessa lähetetty 1870-luvulta saakka. Muualla Euroopassa tämä perinne on kolmisenkymmentä vuotta pidempi. Pääsiäiskorttikulttuuri oli Suomessa virkeää aina 1960-luvulle saakka, jonka jälkeen seurasi hiljaisempi kausi. Parinkymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen pääsiäisen korttiperinne tekee uutta tulemistaan.

Pääsiäiskorttien historiaan voi tutustua Internet-osoitteessa www.posti.fi, josta löytyy myös pääsiäisaiheinen kilpailu.

Pääsiäinen on ilon, kevään ja ylösnousemuksen juhla. Kristityt alkoivat viettää nykymuotoista pääsiäistä 100-luvun alussa Roomassa. Juhlan alkuperäiset juuret juontavat vielä kauemmaksi historiaan, juutalaisten Egyptin orjuudesta vapautumisen muistopäivään.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.