Pääministerin erityisavustajat valittu – nämä ihmiset tukevat Sanna Marinia haastavassa tehtävässä

Tuoreen pääministerin Sanna Marinin (sd.) erityisavustajat on valittu. Asiasta tiedotti Valtioneuvoston viestintä tiistaina alkuiltapäivästä.

Pääministeriä avustavat Henrik Haapajärvi, Matti Niemi, Tuulia Pitkänen, Pirita Ruokonen, Dimitri Qvintus, Joonas Rahkola ja Lauri Voionmaa. Pääministerin EU-asioiden alivaltiosihteerinä jatkaa Jari Luoto.

Tässä avustajakaartin toimenkuvan lyhyesti. Osa erityisavustajista työskenteli myös pääministeri Antti Rinteen avustajina.

Henrik Haapajärvi on pääministerin poliittinen erityisavustaja, ja hän toimii myös SDP:n hallitusryhmän sihteerinä. Matti Niemi toimii pääministerin EU-asioiden erityisavustajana.

Tuulia Pitkänen toimii pääministerin eduskunta-asioiden erityisavustajana. Dimitri Qvintus on pääministerin mediasuhteista vastaava erityisavustaja.

Joonas Rahkola on pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja. Pirita Ruokonen toimii pääministerin viestintäasioista ja hallitusryhmien viestinnän koordinaatiosta vastaavana erityisavustajana.

Lauri Voionmaa on pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustaja. Jari Luoto avustaa pääministeriä EU-asioissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja