Pääministeri Marinin aamiaiset puhuttavat – näin kommentoi verohallinto: "Periaate on, että asuntoetu ei sisällä ruokailuja"

Verohallinnon mukaan laissa verovapaaksi säädetty asuntoetu ei lähtökohtaisesti pidä sisällään ruokailuja.

Verohallinto kommentoi asiaa Twitterissä.

– Asuntoetu ja ateriat. Moni on kysynyt meiltä, miten asia menee. Verotuksellinen perusperiaate on, että asuntoetu ei sisällä ruokailuja.

Verohallinto ei suoraan ota kantaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) aamiaisedusta nousseeseen keskusteluun mutta toteaa, että laissa verovapaaksi on säädetty pääministerin tehtävään liittyvä asuntoetu siihen kuuluvine palveluineen.

– Aterioista ei suoraan puhuta. Muistattehan, että emme käsittele kenenkään yksittäisen henkilöasiakkaan veroasioita julkisesti.

Pääministeri Sanna Marinille (sd.) on maksettu valtioneuvoston sisäisen ohjeen mukaisesti valtion varoista aamiaistarvikkeita noin 300 eurolla kuukaudessa. Presidentti Sauli Niinistölle tai hänen perheelleen ruokaostoksia ei ole vastaavalla tavalla maksettu valtion varoista. 

Verohallinnon mukaan pääministeriä ja tasavallan presidenttiä koskevat kuitenkin samansisältöiset ohjeistukset asuntoedusta.

– Valtioneuvoston ja tasavallan presidentin palkkiolait sisältävät keskenään samansisältöiset säädökset: henkilöllä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista, verohallinto kirjoittaa Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat