Pääkaupunkiseudun kiinteistöveroon korotus

Korotus koskee 14 kunnan rakentamattomia tontteja. Sillä pyritään lisäämään asuntotonttien saatavuutta ja kohtuullistamaan hintoja.

Helsingin seudun 14 kunnassa otetaan käyttöön korotettu kiinteistövero rakentamatta oleville mutta rakennuskelpoisille tonteille. Valtioneuvosto päätti asiaa koskevasta lakiesityksestä tänään. Kiinteistöveron korotuksesta sovittiin jo hallituksen budjettiriihen yhteydessä elokuussa.

Korotuksella pyritään lisäämään ja nopeuttamaan asuntotonttien saatavuutta ja kohtuullistamaan asuntojen hintatasoa Helsingin seudulla. Korotuksen avulla uskotaan saatavan joitain satoja tontteja vuodessa lisää asuntotuotantoon.

Korotus toteutetaan niin, että yleiseen 0,5-0,9 prosentin kiinteistöveroon lisätään yksi prosenttiyksikkö. Kunnat voivat kuitenkin päättää korkeammasta kiinteistöverosta niin, että maksimi on kolme prosenttia. Korotettu vero ei kuitenkaan koske rintamamiestontteja, joille mahtuisi useampikin rakennus.

Veronkorotuksen piiriin tulevat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Vihti, Mäntsälä, Pornainen, Tuusula, Järvenpää, Kerava, Hyvinkää ja Sipoo.

Samassa yhteydessä päätettiin korottaa myös voimalaitosten kiinteistöveroa niin, että kaikki voimalat maksavat jatkossa 2,50 prosenttia kiinteistöveroa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat