Mainos

Pääjohtaja Vainio: Emun hyödyt helppo romuttaa

Keskuskauppakamarin puheenjohtaja, Merita-pankin pääjohtaja Vesa Vainio katsoo, että Euroopan rahaliitto Emu ei ole elinkeinoelämälle samalla tavalla välttämätön kuin Suomen EU-jäsenyys.
-Toteutuessaan Emu tuo hyötyjä, mutta sen antamat kilpailuedut on helppo romuttaa omilla kansallisilla päätöksillä, hän sanoi keskuskauppakamarin valtuuskunnan kokouksessa.

Vainion mukaan parasta Emu-politiikkaa ovat tasapainoinen valtiontalous sekä vahvat, terveet yritykset. Hänen mielestään nyt olisikin korkea aika tasapainottaa valtion menot tulojen mukaan.
-Nykytilanteessa valtiontalouden liikkumavara on erittäin pieni. Jos talous alkaa yskiä, valtiolla ei ole enää mahdollisuutta toimia aktiivisesti, hän muistutti.

Vainio varoitti myös kasaamasta liian monia asioita yhteen, kun Emu-ratkaisua lähdetään tekemään. Hänen mukaansa erilaisia rahastoja, koulutusvakuutusta, työmarkkinoiden kehittämistä ja tupo-neuvotteluja ei ole mahdollista niputtaa yhteen. Vainion mukaan vasta EU:n yhteinen raha mahdollistaa sisämarkkinoiden täydellisen hyödyntämisen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.