Mainos

Ovelta ensimmäiseen iskuun hetkessä – näin tapahtumat etenivät Oulun surmapubissa

Oulun kirvessurmia tutkitaan kahtena murhana, yhtenä murhan yrityksenä ja yhtenä tapon yrityksenä. 

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun epäilty, vuonna 1979 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies, tuli keskiviikkoiltana baariin kirves mukanaan.

– Tekijä oli tullut tähän pubiin ja hyvin pian sen jälkeen mennyt tiskin luo tietokoneella istuneen baarihenkilön luokse, ja lyönyt häntä kirveellä ylävartaloon, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari-Pekka Kouva KRP:stä kertoo MTV Uutisille.

Vuonna 1969 syntynyt baarityöntekijä kuoli iskuihin.  

Toinen uhri oli pubissa ollut miesasiakas, joka yritti pysäyttää surmaajaa menemällä tilanteeseen väliin tuolin kanssa. Epäilty oli lyönyt tuolia kirveellä. Poliisin mukaan väliin tullut henkilö sai tapahtumassa pieniä nirhaumia.

Poistuessaan epäilty surmasi vuonna 1940 syntyneen asiakkaan baarin ulkopuolella.

Poliisin mukaan uhri oli todennäköisesti yrittänyt paeta tekijää. 

– Meidän tietojen mukaan hän oli huomannut tämän tapahtuman ja lähtenyt tapahtumapaikalta karkuun. Mutta hän oli tällainen vanhempi ihminen, joka liikkuu hitaasti, eikä ollut ehtinyt alta pois, tutkinnanjohtaja, Kouva kommentoi MTV Uutisille.

Epäilty oli poistunut tämän jälkeen kotiinsa Myllyojalle, jonne poliisi meni myöhemmin ottamaan miestä kiinni. Epäilty oli hyökännyt poliisin kimppuun kirveen kanssa, jonka vuoksi poliisi joutui ampumaan tätä.

Kouvan mukaan ampuminen tapahtui lähietäisyydeltä.

– Tämä oli hyvin yllättävästi tullut tilanne. Tämä henkilö oli tullut pimeästä asunnosta oven takaa ja lyönyt kirveellä.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut poliisi ampui epäiltyä ensin kerran, sitten toisen koska mies ei ollut lopettanut hyökkäystään. Laukaukset osuivat ylävartaloon.  Epäilty kuoli myöhemmin kiinniotossa saamiinsa vammoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.