Ovatko tässä Euroopan kiehtovimmat maailmanperintökohteet?

YK:n erityisjärjestö Unesco merkitsee historiallisesti tärkeitä alueita ja rakennuksia maailmanperintökohteiksi. Hotels.com listasi Euroopan parhaat maailmanperintökohteet, joissa tutustua menneisyyden jälkipolville jättämään rakennusperintöön.

Yllä olevat kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla.

Budapest

Unescon maailmanperintökohteita sisällään pitävä Budapest on kielisukulaistemme unkarilaisten pääkaupunki. Euroopan halki Saksasta aina Romaniaan asti virtaava Tonava halkaisee kaupungin kahtia Budan ja Pestin kaupunginosiin. Budan puolella oleva Gellértinvuori on huikea näköalapaikka, jossa sijaitsee historiallinen Budan linna, Budai Vár. Linnavuorelta voi ihastella Pestin kaupunginosaa ja historiallista bulevardi Andrássy útia, jonka varrelta löytyy mm. Sankarien Aukio ja jonka alla kulkee manner-Euroopan ensimmäinen metro.

Granada

Etelä-Espanjan yksi uniikeimmista kohteista tarjoaa mielenkiintoisen kulttuurisen sulatusuunin. Granada sijaitsee historiallisesti merkittävässä paikassa, sillä ajansaatossa kaupungissa kohtasivat idän islam ja lännen kristinusko. Albaicínin arabikorttelin kapeille kujille matkailija eksyy helposti, mutta ehkä päätyykin löytämään jotain odottamatonta ja kaunista. Granada kätkee sisäänsä joitain arabiarkkitehtuurin arvostetuimpia teoksia: lähekkäin toisiaan sijaitsevat maurilaisten Nasrid-dynastian sulttaanien palatsit Alhambra ja Generalife.

Tallinna

Maailman perintökohteen löytää myös yllättävän läheltä. Kuten monet suomalaiset tietävät, vanhaan hansakaupunki Tallinnaan on helpot ja nopeat yhteydet Helsingistä. Hansatunnelmaa pääsee aistimaan erityisesti joulumarkkinoiden aikaan, mutta ennen kaikkea Tallinna on kesäkaupunki. Unesco on merkinnyt kaupungin hyvin säilyneen vanhakaupungin eli vanalinnin suojelukohteekseen. Feodalistihallinnon piiriin kuuluneeseen Toompean mäkeen ja kaupunginraadin hallitsemaan alakaupunkiin jakautuvassa vanalinnissa voit nauttia mm. hurmaavista torikahviloista.

Dubrovnik

Dubrovnik ja sen vanhakaupunki Adrianmeren rannalla kätkee muuriensa sisään kulttuuria, huikeita rantoja ja herkullista ruokaa. Game of Thronesistakin tutusta kaupunkikuvasta on helppo lähteä ihastelemaan läheisellä saarella sijaitsevaa Mljetin kansallispuistoa. Maagisista auringonlaskuistaan tunnetun Dubrovnikin iltamaisemia on erinomaista ihastella kaupunkia jo vuosisatojen ajan suojanneelta muurilta. 

Brugge

Haluaisitko matkustaa keskiajalle kuitenkaan luopumatta nykypäivän mukavuuksista? Pohjoisen Venetsiaksikin nimitetyn Bruggen puitteet tarjoavat erinomaisen sukelluksen vuosisatojen takaiseen tunnelmaan. Keskiajalla kukoistustaan elänyt Brugge oli Euroopan suuria taloudellisia keskuksia, jonka vaurauden juuret ovat englantilaisten kanssa käydyssä kaupassa; vienti ja tuonti toivat mukanaan Bruggeen myös humanismin ja renessanssin vaikutteita Italiasta asti. Kaupungin historiallista keskustaa halkovat lukuisat kanavat ja sillat. Niin kuin monet muutkin flaamien kaupungit, Brugge on erinomainen pyöräilykaupunki.

Lähde: Hotels.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat