Outi Mäenpää avoimena: Näyttelijän työ on sairaan rankkaa

Lahjakas näyttelijä Outi Mäenpää ei toivoisi lapsistaan näyttelijöitä alan rankkuuden vuoksi.

MTV3.fin Viihdeuutiset tapasi Outi Mäenpään Rat King -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Mäenpää nähdään Petri Kotwican trillerissä peliriippuvaisen pojan äidin roolissa. Mäenpää ei lähde peittelemään valitsemansa alan rankkuutta.

– Minusta näyttelijän työ on ihan sairaan rankkaa, enkä toivoisi sitä lapsilleni ammatiksi. Tosin mulla on muutama lapsi, jonka mä katson, että he ovat hyvin lahjakkaita näyttelemään. Vanhin poikani on ilmaisutaidon lukiossa, minusta hän on kylläkin aivan loistava.

Vaikka Outi kertoo näyttelemisen antavan hänelle paljon, vaatii rooleihin samaistuminen myös paljon voimia. Rankkuutta lisää se, että Mäenpää kertoo kuuluvansa siihen näyttelijäpolveen, joka käyttää metodia, jossa on pakko kaivaa itsestään kaikki.

– Eli jos sä esität rikkinäistä ihmistä, sun on jossain määrin pakko rikkoa itsesi. Eli juuri se, että miten sä rikot ja pidät itsesi samaan aikaan kokonaisena? Kyllä mä oon aina ihan romuna kuvausten jälkeen, jos on ollut esimerkiksi henkistä väkivaltaa tai mielisairautta tai alkoholismia, Mäenpää kertoo.

– Näytteleminen on fantastinen ammatti, mutta jokaisen elokuvan jälkeen mä aina ajattelen, että voi hyvä luoja antakaa hetki paussia, että mä kokoon itseni. Siinä tarvitsee valtavan määrän psyykkistä voimaa.

(MTV3)

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja