Mainos

Oudot McDonald's-myrkytykset tutkijoiden päänvaivana Tanskassa

Ruokatieteilijät ovat ymmällään McDonald'sin hampurilaisten aiheuttamista sadoista ruokamyrkytyksistä Tanskassa. Uutistoimisto AFP:n mukaan Tanskan elintarvikeviraston laboratorio ei ole kyennyt vahvistamaan, että noin 200 myrkytystapausta johtuisivat purilaisissa käytetyn juuston pilaantumisesta.

Alustavien tutkimusten mukaan sairastumiset olisivat johtunut Saksasta maahantuodusta juustosta. Tutkijoita hämmentää, miksi oksentelua ja ripulia potevia tanskalaisia ei ole ollut enempää, kun ketju oli kuitenkin ehtinyt myydä hampurilaisia jo noin miljoonan.

Suomen McDonald'silta todettiin viime perjantaina, ettei purilaisten ole meillä havaittu aiheuttaneen myrkytystapauksia.

Tanskan McDonald's julisti viikonlopun kynnyksellä purilaiset myyntikieltoon 70 ruokalapisteessään, kunnes pilaantuneiksi epäillyt ruokatarvikkeet saatiin korvattua. Ketju hävittää aiemmat liha-, juusto- ja vihanneserät. Tanskalaiset saattoivat ostaa ravintoloista osan aikaa viikonlopusta vain juomia, jälkiruokaa ja ranskanperunoita.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.