Ostitko tämän tuotteen Ikeasta? Poista heti käytöstä – turvallisuusriski

Ikean espressokeittimessä on havaittu turvallisuusrsiski ja tuote vedetään markkinoilta.

Ikea ilmoittaa Metallisk-espressokeittimen takaisinvedosta. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin mukaan tuote tulee poistaa käytöstä välittömästi. Tuote voi rikkoutua käytön aikana, jolloin se muodostaa palovammariskin.

Ikean mukaan kyse on tietystä tuote-erästä:

– Ikea kehottaa kaikkia asiakkaita, jotka omistavat Metallisk -espressokeitin keittotasolle 0,4 l -tuotteen, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu varmuusventtiili ja jonka aikaleima on välillä 2040–2204, lopettamaan sen käytön ja palauttamaan tuotteen Ikea-tavarataloon. Tuotteesta maksetaan täysi hyvitys, Ikealta kerrottaan takaisinvetoilmoituksessa.

Ikean mukaan aikaleiman kaksi ensimmäistä numeroa kuvaa vuosilukua ja kaksi viimeistä viikkonumeroa. Aikaleima löytyy tuotteen pohjasta.

Ikean mukaan tuotteen rikkoutumisriski kasvoi, kun varmuusventtiilin materiaalia ja rakennetta muutettiin. Siksi vain tuotteet, joissa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu varmuusventtiili (hopean/harmaan värinen), vedetään takaisin. Takaisinveto ei koske muita tuotteita. 

Katso myös video: Montako teiltä löytyy? Ikean myydyimmät tuotteet Suomessa vuonna 2020

Montako teiltä löytyy? Ikean myydyimmät tuotteet Suomessa 1:20
Löytyykö kodistasi nämä?

Lue myös:

    Uusimmat