Mainos

Osama bin Laden on kuollut

Terroristiverkosto al-Qaidan johtaja Osama bin Laden on kuollut. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on vahvistanut tiedon televisioidussa puheessaan. Obaman mukaan bin Laden sai surmansa amerikkalaisten tekemässä iskussa.

Uutiskanava CNN kertoi jo aiemmin asiasta. CNN:n mukaan bin Ladenin ruumis on Yhdysvaltain viranomaisten hallussa.

Bin Laden ja ainakin neljä muuta ihmistä surmattiin eilen Abbotabadissa Islamabadin koillispuolella.

Nimettömänä pysytelleen viranomaislähteen mukaan Osaman lisäksi iskussa kuoli hänen poikansa, kaksi muuta miestä ja yksi nainen, jota käytettiin ihmiskilpenä. Kaksi muuta naista haavoittui.

Yhdysvallat menetti iskussa helikopterin, mutta sitä ei ammuttu alas, vaan syynä oli mekaaninen vika. Erikoisjoukot tuhosivat myöhemmin kopterin. Tulitaistelu Osaman piilopaikalla kesti noin 40 minuuttia. Erikoisjoukot eivät kärsineet tappioita.

Yhdysvaltalaisille matkustusvaroitus

Nimettömien viranomaistietojen mukaan Osaman piilopaikka oli vahvasti linnoitettu ja ympäröity korkealla muurilla. Bin Ladenin jäljille päästiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten, kun amerikkalaisten tiedustelujärjestöt saivat vihiä hänen kuriiriverkostostaan.

Yhdysvallat on antanut mahdollisten kostoiskujen pelossa kansalaisilleen maailmanlaajuisen matkustusvaroituksen, joka on voimassa elokuun alkuun.

Bin Laden on ollut kadoksissa vuodesta 2001, jolloin Yhdysvaltain tiedustelupalvelu kadotti hänen jälkensä Afganistanissa Tora Boran vuoristossa. Bin Ladenin on yleisesti epäilty piileskelleen jossain Pakistanissa.

Osama bin Ladenia on pidetty muun muassa syyskuun 11. päivän terroristi-iskujen pääsuunnittelijana.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.