Osama bin Laden haudattiin pikaisesti mereen - miksi?

Terroristijohtaja Osama bin Ladenin ruumis on kuljetettu Pakistanista Afganistaniin ja sieltä edelleen merelle, mihin se haudattiin, kertovat amerikkalaisviestimet.

Yhdysvallat on aikaisemmin ilmoittanut, että Osaman ruumista tullaan kohtelemaan islamilaisten tapojen ja käytäntöjen mukaisesti. Islamilaisten tapojen mukaan ruumis on haudattava vuorokauden kuluttua kuolemasta.

ABC-televisioyhtiön mukaan ruumiin hautaamisella mereen halutaan varmistaa, ettei Osaman haudasta tule pyhiinvaelluspaikkaa hänen seuraajilleen. Toinen syy mereen hautaamiselle on se, että sellaista maata, joka olisi halunnut Osaman hautapaikan alueelleen, olisi ollut melkein mahdoton löytää.

On kuitenkin huhuja, joiden mukaan Yhdysvallat olisi tarjonnut Osaman ruumista Saudi-Arabialle, mutta maa oli kieltäytynyt. Bin Laden karkotettiin Saudi-Arabiasta vuonna 1991, ja myöhemmin hänen kansalaisuutensa kumottiin.

Tiedot perustuvat nimettömänä pysyttelevän amerikkalaisviranomaisen lausuntoihin. Hän ei täsmentänyt paikkaa, minne Osaman ruumis haudattiin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja