Mainos

Yhdysvallat juhlii - kohta pelätään kostoiskuja

Terroristiverkosto al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin kuolemaa on kutsuttu Yhdysvalloissa oikeuden voitoksi. Valkoisen talon lähistölle on kerääntynyt satoja ihmisiä juhlimaan tietoa bin Ladenin kuolemasta.

Ihmisillä on mukanaan Yhdysvaltain lippuja, kylttejä ja banderolleja. Monet laulavat Yhdysvaltain kansallislaulua.

Myös sosiaalinen media on täyttynyt Osamaa koskevista kommenteista. Varsikin Twitter- ja Facebook-sivustoilla on iloittu terroristiverkoston johtajan kuolemasta.

MTV3:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo kertoo, että presidentti Barack Obama on muistanut puheessaan syyskuun 11. päivän terrori-iskussa kuolleiden omaisia. Bin Ladenia on pidetty muun muassa WTC-iskujen pääsuunnittelijana.

- Kun juhlinta Valkoisen talon ympärillä laantuu, aletaan varmasti pelätä kostoiskuja. Diplomaattipiirejä on jo varoiteltu siitä, että kaikkea saattaa tapahtua. Tällä hetkellä sitä ei kukaan jaksa miettiä. Se on kuitenkin varmaa, että ei tämä tähän lopu, Sinisalo kertoo.

Kirjeenvaihtaja Sinisalon mukaan bin Ladenin kuolema on suuri voitto Obamalle.

- Hänen petaamansa operaatio tämä on ollut ja hän on ollut se henkilö, joka on vihdoin saanut tämän tapahtumaan. Tämä pistää varmaankin täällä ulkopoliittisen kuvion uuteen uskoon, koska tästä saadaan nostetta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.