Mainos

Osa Indonesian tulvauhreista yhä vailla apua

Ruokaa, lääkkeitä, telttoja ja huopia on rahdattu tulva-aluille helikoptereilla, veneillä ja hevoskyydillä siellä missä autot eivät pysty liikkumaan.

Osa Indonesian Sumatran saaren tulvauhreista on yhä vailla ruoka-apua ja puhdasta vettä. Apukuljetusten perillemeno on kangerrellut muun muassa katkenneiden kulkuyhteyksien takia. Urakkaa on hankaloittanut rankkasateiden jatkuminen.

Pahimmin kärsineellä Tamiangin alueella Acehin maakunnassa ruokalastin viipymisestä raivostunut väki ryöväsi avunjakelupisteestä sangot ja keittovälineet.

-Kirottu olkoon se, joka vei ruokamme. Minä voin olla syömättä hyvin, mutta lapseni ei voi, valitti kolmivuotiaan pojan äiti Saijah.

Puhdasta vettäkään ei ole kyetty toimittamaan kaikille tarvitseville, sanoo Punaisen Ristin apukuljetuksia Tamiangissa järjestellyt Abdul Hayat.

Tamiangissa vesi nousi viime viikon loppupuolen tulvien aikana pahimmillaan useiden metrien korkeuteen. Viranomaisten mukaan 122 ihmisen tiedetään kuolleen ja yli 400 000 ihmisen paenneen kodeistaan.

Ruokaa, lääkkeitä, telttoja ja huopia on rahdattu tulva-aluille helikoptereilla, veneillä ja hevoskyydillä siellä missä autot eivät pysty liikkumaan. Syrjäisimpien kylien tilanne on yhä selvittämättä.

Tulvaevakoista on tähän mennessä päässyt kotimatkalle arviolta neljännes loppujen odotellessa väliaikaissuojissa. Noin 13 000 kotia on vaurioitunut pahoin tai tuhoutunut, laskivat Acehin pelastusviranomaiset.

Tulva koetteli Acehissa sisämaan alueita, joille kahden vuoden takainen tsunami ei yltänyt. Myös Acehin naapurimaakunta kärsi rajujen monsuunisateiden aiheuttamista tulvista ja maanvyöryistä.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.