Mainos

Orion jakautuu kahdeksi yhtiöksi

Jakautumisen toivotaan selkeyttävän liiketoimintarakenteita ja parantavan toiminnan läpinäkyvyyttä.

Lääkeyhtiö Orion jakautuu kahdeksi erilliseksi pörssiyhtiöksi. Orion julkisti suunnitelman yhtiön lääketuotannon ja kaupan erottamisesta omiin yhtiöihin tänään. Orionin mukaan eriyttäminen on tarkoitus toteuttaa niin, että jakautuneet yhtiöt listattaisiin pörssiin ensi vuoden kesällä.

Hallituksen ehdotuksen mukaan nykyisen emoyhtiön nimellä jatkavaan Orioniin keskitettäisiin lääkkeiden ja diagnostisten testien kehitys, valmistus ja markkinointi. Lääkkeiden tukkukauppa ja terveydenhoitotuotteiden markkinointi keskitettäisiin Oriola-KD-yhtiöön. Jakautumisesta on tarkoitus päättää joulukuussa pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

- Rakennejärjestelyn tavoitteena on mahdollistaa osakkeenomistajien sijoitusten arvon nousu selkeyttämällä liiketoimintarakenteita ja parantamalla toiminnan läpinäkyvyyttä, perusteli toimitusjohtaja Jukka Viinanen ehdotusta. Hänen mukaansa itsenäinen toiminta mahdollistaa lisäarvon kummallekin yhtiölle.

Orion-konsernin liikevaihto on noin kaksi miljardia euroa. Orion Pharman ja Orion Diagnostican liikevaihto oli viime vuonna noin 555 miljoonaa euroa ja liikevoitto 114 miljoonaa euroa. Niiden palveluksessa oli noin 3000 henkilöä. Tukkukaupparyhmän liikevaihto oli 1407 miljoonaa euroa, liikevoitto 27 miljoonaa euroa ja työntekijöiden määrä noin 1500.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 10.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.