Oras Tynkkynen ei lähde ehdolle Vihreiden puheenjohtajakisaan

Oras Tynkkynen ilmoitti Facebook-päivityksessään, että hän ei lähde ehdolle Vihreiden puheenjohtajakilpaan.

Video: Vihreiden viime viikkoinen tiedotustilaisuus puolueen ajankohtaisesta tilanteesta.

Tässä Tynkkysen päivitys kokonaisuudessaan.

– Touko Aalto ilmoitti viime viikolla jäävänsä pois Vihreiden puheenjohtajan tehtävästä sairauden takia. Surullinen tieto tuli kaikille yllätyksenä.

Sen jälkeen on julkisuudessa kiivaasti pohdittu, kuka voitaisiin valita Toukon seuraajaksi. Omakin nimeni on pyörinyt keskusteluissa mukana.

Kiitos kaikille tuesta ja kannustuksesta! Sydänalaa lämmittää, kun tällaista päivänpolitiikasta sivussa olluttakin muistetaan.

On kohteliasta pohtia, kun kysytään. On myös hyvä miettiä ennen kuin päättää.

Vaikka keskustelu tuli yllätyksenä, pohjimmiltaan minulle on kyse varsin yksinkertaisesta asiasta. Kuka on paras luotsaamaan Vihreitä niin, että puolue voi auttaa ratkaisemaan ilmastokriisiä, vahvistamaan koulutusta ja vähentämään eriarvoisuutta? Keitä vihreät toivovat johtoon?

Minulle on muodostunut sellainen käsitys, että tänä lauantaina Vihreiden valtuuskunta pääsee valitsemaan oikein hyvistä henkilöistä. Siksi näyttää siltä, että minua ei tällä kertaa kisassa tarvita.

Puheenjohtajahumun keskellä on kuitenkin hyvä muistaa, että henkilöityneestä julkisuudesta huolimatta kukaan ei takaa Vihreiden menestystä yksin. Kuka tahansa uudeksi puheenjohtajaksi valitaankaan, hän tarvitsee onnistuakseen meitä kaikkia vihreitä jäseniä, aktiiveja ja äänestäjiä.

Siinä roolissa autan mielelläni.

Tynkkynen kommentoi asiaa myös Twitterissä. 

Lue myös:

    Uusimmat