Oppositiossa ollaan tyytymättömiä vakuussopimukseen

Oppositiopuolueissa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sdp) ilmoitus vakuussopimuksen solmimisesta ei ole juurikaan kerännyt kiitosta.

- Nyt kun Urpilainen on neuvotellut vakuuksia, olisi ollut tärkeää, että hän olisi neuvotellut täysmääräiset vakuudet, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Nyt vakuudet kattavat 40 prosenttia Suomen lainaosuudesta.

Ruohonen-Lerner myös muistuttaa, että perussuomalaiset ovat vastustaneet tukipaketteja alusta alkaen. Samoilla linjoilla on keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen.

- En osaa olla iloinen siitä, että Suomi lähtee tukemaan Espanjan pankkeja tukka hulmuten.

Myös sopimuksen käsittelyn aikataulu ja julkisuus huolestuttavat oppositiojohtajia. Eduskunta käsittelee vakuussopimusta jo torstaina.

- Käsittely aika on todella lyhyt, Tiilikainen toteaa.

- Tässä on hirveät aikatauluongelmat. Tilanne on suomalaisten veronmaksajien kannalta todella huolestuttava, Ruohonen-Lerner sanoo.

Kreikan vakuussopimus julistettiin syksyllä salaiseksi. Myöhemmin siitä julkaistiin osia. Espanjan sopimuksen pitäisi olla enimmiltä osin julkinen.

- Toki tässä huolestuttaa, toistuuko salailukuvio, Ruohonen-Lerner pohtii.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tyrmäsivät vakuussopimuksen käsittelyaikataulun aiemmin tänään.

(MTV3)

Katso ryhmänjohtajien haastattelu (Seitsemän uutiset 17.7.2012)

Lue myös:

    Uusimmat