Mainos

Oppositiossa ollaan tyytymättömiä vakuussopimukseen

Oppositiopuolueissa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sdp) ilmoitus vakuussopimuksen solmimisesta ei ole juurikaan kerännyt kiitosta.

- Nyt kun Urpilainen on neuvotellut vakuuksia, olisi ollut tärkeää, että hän olisi neuvotellut täysmääräiset vakuudet, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Nyt vakuudet kattavat 40 prosenttia Suomen lainaosuudesta.

Ruohonen-Lerner myös muistuttaa, että perussuomalaiset ovat vastustaneet tukipaketteja alusta alkaen. Samoilla linjoilla on keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen.

- En osaa olla iloinen siitä, että Suomi lähtee tukemaan Espanjan pankkeja tukka hulmuten.

Myös sopimuksen käsittelyn aikataulu ja julkisuus huolestuttavat oppositiojohtajia. Eduskunta käsittelee vakuussopimusta jo torstaina.

- Käsittely aika on todella lyhyt, Tiilikainen toteaa.

- Tässä on hirveät aikatauluongelmat. Tilanne on suomalaisten veronmaksajien kannalta todella huolestuttava, Ruohonen-Lerner sanoo.

Kreikan vakuussopimus julistettiin syksyllä salaiseksi. Myöhemmin siitä julkaistiin osia. Espanjan sopimuksen pitäisi olla enimmiltä osin julkinen.

- Toki tässä huolestuttaa, toistuuko salailukuvio, Ruohonen-Lerner pohtii.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tyrmäsivät vakuussopimuksen käsittelyaikataulun aiemmin tänään.

(MTV3)

Katso ryhmänjohtajien haastattelu (Seitsemän uutiset 17.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.