Mainos

Ministeri Taxell: Muita maita on tuettava, jotta Suomi pärjäisi

Ministeri Christoffer Taxell pitää Suomen ja Espanjan välistä vakuussopimusta tärkeänä asiana koko Euroopan sekä suomalaisten työllisyyden kannalta. Koko velkakriisin hoitamiseksi Taxell kaipaa vielä selvityksiä.

– En ole nähnyt julkisuudessa kenenkään esittävän mitään kovin yleispätevää ratkaisua. Kysymys on siitä, että Eurooppa on ylivelkaantunut, Etelä-Euroopan maat enemmän ylivelkaantuneita kuin muut, mutta ei meilläkään ole kehumista tässä suhteessa. Suomen velka on tällä hetkellä aivan riittävän suuri, ja tällä talouskasvulla se suhteellisesti vielä kasvaa, Taxell toteaa.

Taxellin mukaan myöskään syitä muiden maiden tukemiseen ei ole Suomessa korostettu tarpeeksi.

– Muita maita ei pidä tukea muiden maiden talouden vuoksi, vaan siitä syystä, että Suomi pärjäisi.

Suomalaisessa velkakriisi- ja vakuuskeskustelussa saa Taxellin mukaan kuvan, että kyse on vain Suomen osuudesta Espanjan ja muiden kriisimaiden tukemiseen.

– En tiedä, pystyykö kukaan ottamaan kantaa, millainen olisi paras sopimus. Pidän tärkeänä, että Euroopassa pystytään ylipäätään tekemään sopimuksia. Suomelle on tärkeää, että EU pärjää. Suomen pitää olla mukana siitä syystä, että Euroopan vahva taloudellinen tulevaisuus on Suomen, Suomen kansalaisten ja suomalaisen työllisyyden intressissä.

Tukeminen ei kuitenkaan ministerin mukaan voi jatkua loputtomiin.

– Tuskin voi, ja arvelen, että tätä kysymystä pohditaan nyt erittäin perusteellisesti Euroopassa. Minulla ei ole ratkaisuun avainta. Pelkään että juuri kenelläkään ei ole.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.