Mainos

Oppositio sai aikaan kiistan lisäbudjetin aluerahoista

Eduskunta aloitti tämän vuoden ensimmäisen ja ainoan lisäbudjetin käsittelyn tiistaina kiistelemällä alueelliseen kehityksen tukirahoista. Keskustaoppositio syytti hallitusta aluetukien leikkaamisesta ja sitä tietä alueellisten erojen kärjistämisestä.

Keskustan Mauri Pekkarinen sanoi, että kauppa- ja teollisuusministeriön aluepoliittinen yritystuki riittävät enää vain osarahoitukseksi Euroopan unionin tukemiin hankkeisiin.
-Varsinaisilla kehitysalueilla varsinaista kansallista aluepoliittista rahoitusta ei ole enää lainkaan, Pekkarinen moitti.

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.) totesi Pekkarisen syytöksistä, että puhe tuli "sieltä kumpujen yöstä". Kalliomäen mukaan huomattava summa elinkeinotukien leikkauksista johtuu siitä, että lamavuosien järjestelyt ovat poistuneet.

Elinkeino- ja yritystuissa omaksuttu linja on Kalliomäen mukaan kansainvälisen kehityksen mukainen ja "kulkee järkevässä etulinjassa myös EU:n sisällä". Kalliomäki heitti takaisin, että keskusta haluaisi jatkaa sellaista aluepolitiikkaa, joka on osoittanut huonoutensa ja johtaisi vain tasapainoiseen kurjistumiseen koko maassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.