Mainos

Oppositio jätti välikysymyksen työllisyydestä

Välikysymyksessä kysytään, miten hallitus aikoo kääntää työllisyyskehityksen kasvuun ja taata hyvinvointiyhteiskunnan kestävän rahoituksen.

Oppositio jätti tänään hallitukselle välikysymyksen hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksesta ja työllisyyden hoidosta. Välikysymyksessä ovat mukana kaikki oppositioryhmät.

Vihreiden Irina Krohnin ensimmäisenä allekirjoittamassa välikysymyksessä kysytään, miten hallitus aikoo turvata elatussuhteen kehityksen, kääntää työllisyyskehityksen kasvuun ja taata hyvinvointiyhteiskunnan kestävän rahoituksen. Oppositioryhmien tiedotustilaisuudessa toivottiin hallituspuolueilta vastauksia näihin kysymyksiin jo vappupuheissa.

Välikysymystekstissä huomautetaan huoltosuhteen heikkenemisestä. Vuonna 1990 sataa työssä käyvää kohti oli vielä 100 työssäkäymätöntä. Laman pahimpana vuonna 1993 sataa töissä olevaa suomalaista kohden oli 150, jotka eivät olleet töissä. Nyt elatussuhde on 120 työssäkäymätöntä sataa työssäkäyvää kohti, mutta se on heikkenemässä suurten ikäluokkien siirtyessä pian eläkkeelle. Veronmaksajia on jäämässä jäljelle entistä vähemmän tilanteessa, jossa tulonsiirtoja saavia on entistä enemmän.

Oppositio huomauttaa myös, että Tilastokeskuksen tuoreiden lukujen mukaan työelämän ulkopuolelle siirtyi vuodessa lähes 40 000 ihmistä. Samaan aikaan työllisten määrä väheni 13 000 hengellä ja työllisyysaste putosi maaliskuussa peräti 65,8 prosenttiin. Oppositio katsoo siten hallituksen epäonnistuneen täysin työpaikkojen määrän lisäämisessä. Hallitus vastannee välikysymykseen parin viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.