Mainos

Oppositio ei suoraan hyväksy pankkien pääomittamista

Vasemmistopuolueet suhtautuvat nihkeästi hallituksen esitykseen valtion pääomasijoituksista talletuspankkeihin. Niin SDP kuin vasemmistoliittokin esittivät lakiesityksen lähetekeskustelussa keskiviikkoiltana selviä varaumia esitykseen.

Rahoituskysymyksistä hallituksessa vastaava hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) perusteli lakiesitystä varautumisella siihen, että talouskriisi aiheuttaisi haitallisia vaikutuksia suomalaispankkeihin. Hän muistutti, että pääomasijoittaminen ei ole Suomessa toistaiseksi akuutti kysymys. Hän toistikin moneen kertaan, että kyse on varautumisesta.

Vasemmistoliiton Mikko Kuoppa arvosteli, että pankkien omistajat saisivat "täyden korvauksen". Tämä osoittaa hänen mielestään, että valtio maksaa "töpeksinnän laskun".

-Valtion piikki ei voi olla rajattomasti auki, hän muistutti. Vasemmistoliiton rinnakkaislakiehdotuksessa lähtökohtana on, että valtio tukisi pankkeja merkitsemällä sen osakkeita.

SDP:n Kari Rajamäki vaati, että finanssivalvonnan voimavaroja on vahvistettava. SDP on hänen mukaansa myös sitä mieltä, että valtion on saatava tukea vastaava osuus kriisipankista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.