Mainos

Oppitunti 4: Banaanivarjostus

Monet pitävät silmämeikkiä meikin haasteellisimpana kohtana. Luomivärin levitys on kuitenkin helppoa, kun löydät omalle silmänmuodollesi sopivat työskentelytavat. Siveltimen pienet ja kevyet liikkeet ovat silmämeikin tekemisessä avainsanat. Opettele vaikkapa perinteinen banaanivarjostus, joka sopii silmälle kuin silmälle. Harjoittelemalla onnistut varmasti.

Banaanivarjostus

Perinteinen banaanivarjostus sopii lähes kaiken mallisille silmille. Banaanivarjostus avaa silmän ja se on klassinen ja siisti silmämeikki. Parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä meikissäsi kahta tai kolmea luomivärin sävyä.

Aloita banaanivarjostuksen tekeminen silmän ulkonurkan varjostuksella. Laita tummaa luomiväriä ulkonurkkaan ja levitä luomiväriä pikku hiljaa kohti luomivakoa ja silmän sisänurkkaa. Jotta häivyttäminen olisi loppuvaiheessa helpompaa, pidä siveltimen liike pienenä ja levitä luomiväriä siveltimeen todella vähän. Pieni, pehmeä ja pyörittelevä liike häivyttää meikin parhaiten.

Tumman luomivärin jälkeen luomelle levitetään vaalea väri. Banaanivarjostuksessa vaalealle luomivärille jää ikään kuin oma paikkansa. Painele vaaleat värit paikalleen siveltimen avulla. Näin luomiväri tarttuu luomelle paremmin. Tumman ja vaalean luomivärin rajat häivytät levittämällä vaaleaa luomiväriä lomittain tumman luomivärin päälle ja häivyttämällä väriä kohti kulmakarvaa.

Alarajaus

Utuinen katse syntyy pehmeästi levitetyn luomivärin avulla. Tumma luomiväri sopii hyvin alarajauksen tekoon.

Rajaa silmän alapuoli kevyesti pienellä ja kapealla siveltimellä. Jos silmäsi ovat hyvin pienet, tee alarajaus vain silmän ulkonurkkaan tai jätä se kokonaan pois. Alarajausta ei kannata kuitenkaan useinkaan karttaa, sillä se antaa silmällesi muodon. Huolellisesti meikatut silmät kiinnittävät katseen kuin katseen.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.