Mainos

Opiskeluoikeuden rajaamisesta päätös

Sivistyspoliittinen ministerityöryhmä on päässyt sopuun opiskeluoikeuden rajaamisesta yliopistoissa. Päätöksen mukaan viiden vuoden tutkinnon suorittamiseen olisi aikaa seitsemän opiskeluvuotta.

Opetusministeri Tuula Haataisen mukaan hallituksen sivistyspoliittinen ministerityöryhmä on päässyt sopuun opiskeluoikeuden rajaamisesta yliopistoissa. Viiden vuoden tutkinnon suorittamiseen olisi aikaa seitsemän vuotta ja sen lisäksi saisi poissaolovuosia.

Haataisen, kulttuuriministeri Tanja Karpelan ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin hyväksymässä mallissa opintojen enimmäisaikaan ei laskettaisi poissaoloa, joka johtuu asevelvollisuuden suorittamisesta eikä äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaasta.

Enimmäisaikaa ei kuluttaisi myöskään enintään neljän lukukauden mittainen poissaolo, jonka ajaksi opiskelija on ilmoittautunut poissaolevaksi. Lisäksi yliopisto myöntäisi lisäaikaa sellaiselle opiskelijalle, joka ei ole saanut tutkintoaan valmiiksi tavoiteajassa. Sitä varten opiskelijan pitäisi kuitenkin esittää suunnitelma opintojensa loppuun saattamiseksi.

Yliopistoille tulisi myös velvollisuus antaa opintojen ohjausta, jotta tutkintojen suorittaminen tavoiteajassa onnistuisi.

Ministerit hyväksyivät samalla myös esityksen uudenlaisesta opintolainan verovähennyksestä. Uudistukset koskevat niitä opiskelijoita, jotka aloittavat opintonsa ensi syksynä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 28.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.