Opiskelija auttoi astmakohtauksen saanutta luokkatoveriaan – erotettiin koulusta

Texasilaispoika erotettiin koulusta määräajaksi hänen autettuaan astmakohtauksen saanutta luokkatoveriaan.

Texasin Killeenissa koulua käyvä Anthony Ruelas, 15, erotettiin määräajaksi koulusta tämän raahattua astmakohtauksen saaneen luokkatoverinsa hoitajan pakeille.

Ruelas katseli usean minuutin ajan, kuinka hänen luokkatoverinsa kamppaili hengitysvaikeuksien kanssa opettajan käskettyä luokkaa pysymään rauhallisina. Opettaja itse odotti sähköpostia hoitajalta. Luokkatoverinsa terveydestä huolestunut Ruelas nosti tytön kuitenkin pystyyn ja kantoi tämän ronskein ottein apua saamaan.

Opettajan lausunnon mukaan tilanne eteni seuraavanlaisesti:

"Viidennellä tunnilla eräs oppilas valitti, ettei saanut henkeä ja hänellä oli astmakohtaus. Odottaessani vastausta hoitajalta oppilas putosi tuoliltaan lattialle. Anthony meni hänen luokseen, nosti hänet ylös ja sanoi: "Hitot tästä, meillä ei ole aikaa odottaa sähköpostia hoitajalta." Hän käveli ulos luokasta ja kantoi oppilaan hoitajan luokse."

Ruelas ymmärsi, mitä tapahtuisi, jos hän lähtisi luokasta ilman lupaa, mutta poika sanoo, että tekisi saman uudelleen.

– Rikoin sääntöjä, mutta hän tarvitsi apua.

"Hän saattoi pelastaa jonkun hengen"

Ruelasin äiti puolestaan on yllättynyt koulun reaktiosta.

– Hänen ei olisi pitänyt puhua sillä tavoin, mutta että hänet erotetaan luokasta poistumisen vuoksi, kun hän saattoi pelastaa sillä jonkun hengen, äiti ihmettelee.

Ruelasin käymä Gatewayn koulu on vaihtoehtoinen opiskelupaikka oppilaille, joilla on vaikeuksia noudattaa sääntöjä. Tämä onkin varmasti osasyy tiukalle rangaistukselle. Ruelasin äidin mukaan tämä olisi kuitenkin vain ylimääräinen syy kehua, eikä rangaista.

– Minusta tuntuu, että nämä lapset kuulevat ihan tarpeeksi tuhmuudestaan ja käytöksestään, etteikö heitä pitäisi palkita, kun he tekevät jotain rohkeaa, tiedättehän... Hän on sankari minulle, äiti toteaa.

Ja mikä pahinta, erottamisen jälkeisenä päivänä koulusta kehdattiin soittaa äidille, ja häneltä vaadittiin tietää, miksei poika ollut koulussa.

Entäpä astmakohtauksen saanut luokkatoveri? Hän lähetti Ruelasille tekstiviestin samana iltana kiittääkseen ja kertoakseen olevansa kunnossa.

Puuttuvatko suomalaiset pakkasella ulkona makaavaan ihmiseen? Katso video:

Lähde: Someecards

Lue myös:

    Uusimmat