Mainos

Opetusministeriö perii takaisin Hiihtoliiton valtionapua

Opetusministeriö perii takaisin Suomen hiihtoliitolle tänä vuonna maksamansa valtionavustukset. Syynä on hiihtäjä Kaisa Variksen dopingkäry, josta hiihtäjä on tuomittu kahden vuoden kilpailukieltoon.

Opetusministeriö perii takaisin 34 000 euroa Suomen hiihtoliitolle vuodelle 2003 myönnetystä valtionavustuksesta Kaisa Variksen dopingkäryyn liittyen.

Opetusministeriö on myöntänyt Hiihtoliitolle kuluvalle vuodelle toiminta-avustusta kaikkiaan 748 700 euroa. Ministeriön perustelee ratkaisuaan sillä, että Hiihtoliitto ei ole riittävästi valvonut urheilijoita Val di Fiemmen MM-kisoihin valmentautumisen aikana.

Liitto jätti myös valmentautumissopimuksen tekemättä Kaisa Variksen kanssa. Ministeriön mukaan sopimuksen tekeminen kuuluu maajoukkueurheilijoiden osalta liiton huolellisuusvelvollisuuden piiriin.

Opetusministeriö katsoo myös, ettei Hiihtoliitto ole kaikilta osin noudattanut liiton valtionapupäätöksen yhteydessä ollutta ehtoa liiton dopingvalvonnasta. Harkitessaan valtionavustuksen takaisinperinnän määrää opetusministeriö korosti, että dopingin vastaisessa valistustoiminnassa liitto on ollut aktiivinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.