Mainos

Opetusministeri puukotuksesta: Kyllä ennaltaehkäisylle, ei metallinpaljastimille

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) pitää imatralaisessa Kosken koulussa tapahtunutta puukotusta vakavana ja valitettavana. Ministerin mukaan tapaus käydään ministeriössä yksityiskohtia myöten lävitse.

Tapaus on jo toinen lyhyen ajan sisään koulussa tapahtunut puukotustapaus.

Ministeri korostaa, että lasten ja nuorten oppimisympäristön tulee olla turvallinen, mutta suhtautuu pidättyväisesti koulujen varustamiseen metallinpaljastimilla.

– En minä näitä metallispaljastimia poissulje, mutta toistaiseksi en ole nähnyt, että meidän kouluturvallisuus olisi sillä tasolla, että tarvittaisiin näin järeitä keinoja, ministeri Gustafsson sanoo.

Ministeri laskee paljon toivetta koulujen terveydenhoitoon ja moniammatilliseen yhteistyöhön, jotta nuorten kipuilu pystyttäisiin näkemään ennalta. Tarkkailun taakka painaa erityisesti opettajien harteita.

– Olennainen osa opettajien työtä on olla turvaamassa oppilaille turvallinen oppimisympäristö, mutta kyllä minä korostan kaikkien aikuisten vastuuta, erityisesti lasten vanhempien vastuuta kasvatustehtävässä ja omien lasten toimintojen seuraamista.

– Eihän siinä ole mitään mieltä ja järkeä, että lapset vievät puukkoja tai aseita kouluun, Gustafsson painottaa.

Suomea järkyttäneiden koulusurmien jälkeen opettajia ja muita oppilashuoltohenkilöstöä on koulutettu kohtaamaan väkivaltatilanteita. Lisäksi koulujen hälytysjärjestelmiin on kiinnitetty huomiota.

Kouluissa on myös olemassa kriisisuunnitelmat. Sellainen oli myös Kosken koulussa Imatralla.

– Valitettavaa vaan on se, että tällaisia ikäviä tilanteita näyttää syntyvän. Jokaisesta tilanteesta tulee oppia, Gustafsson sanoo vakavana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.