Mainos

Imatran puukotus: Opettaja ehti väliin, uhri pääsi pakenemaan

Imatran koulupuukottaja tuli myöhässä oppitunnille, mutta ei mennyt omalle paikalleen, vaan kävi heti toisen oppilaan kimppuun.

Opettaja pystyi kuitenkin estämään puukottajan lisäiskut, jolloin vakavasti loukkaantunut uhri ehti paeta. Puukottaja sai riuhdottua itsensä kuitenkin irti ja ryntäsi uhrin perään. Talonmies sai hänet kuitenkin kiinni.

- Opettaja tietenkin huusi niin paljon kuin mahdollista. Heti saatiin myös hälytettyä ambulanssi ja poliisit. Puukotettu pääsi siis pian turvaan ja avun piiriin, Imatran kaupungin kasvatus- ja opetuspäällikkä Ulla Laine kertoo.

Uhrin vanhemmat ovat antaneet luvan tiedottaa uhrin voinnista. Uhri on vakavasti loukkaantunut, mutta tilanne on vakaa. Hänet on leikattu.

Koululle saapui heti poliisien ja ambulanssin jälkeen kriisityöntekijöitä.

Koulu jatkuu huomenna

- Meillä on hyvä valmius ja päivitetty ohjeistus kriisitilanteita varten, joten koulu sai nopeasti avun kaupungin akuuttityöryhmältä. Paikalle saatiin myös koulukuraattori ja koulupsykologi.

Välittömästi puukotuksen jälkeen rehtori määräsi oppilaat pysymään luokissa, koska puukottajan aikeista ei tiedetty. Kun tilanne laukesi, oppilaat koottiin tiedotustilaisuuteen saliin. Siellä myös poliisi tiedotti tilanteesta. Tämän jälkeen oppilaat palasivat luokkiinsa.

- Kriisityöntekijät menivät erityisesti tähän luokkaan, jossa puukotus tapahtui. Oppilaita ei päästetty yksin kotiin. He saivat lähteä vain, jos huoltaja tuli hakemaan, Laine kertoo.

Koulunkäynti jatkuu Kosken koululla huomenna normaalisti. Ammattiauttajat ovat nuorten tukena.

- Pyrimme jatkamaan koulutyötä normaalisti, se on paras tuki ja turva kriisitilanteissa, että arki jatkuu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.