Mainos

Opetushallitus: Peruskoululaisten Move-mittauksia jatketaan – viivajuoksu on turvallinen mittausosio

Peruskoululaisten Move-mittaukset ovat turvallisia ja niitä jatketaan, ilmoittaa Opetushallitus. Opetushallitus selvitti mittausten turvallisuutta asiantuntijoiden kanssa.

Move-mittausten turvallisuutta alettiin selvittää, kun espoolainen oppilas oli saanut viivajuoksutestissä sairauskohtauksen ja myöhemmin kuollut sairaalassa. Myös viivajuoksu on Opetushallituksen mukaan turvallinen mittausosio Move-kokonaisuudessa.

Mittausten valtakunnalliselle tiedonkeruulle on nyt annettu lisäaikaa 12. lokakuuta asti.

Osa kaupungeista keskeyttänyt mittaukset

Eräät kaupungit, ainakin Espoo, Helsinki ja Turku, ovat toistaiseksi keskeyttäneet Move-liikuntamittaukset.

Move-testeissä selvitetään usealla eri tavalla oppilaan liikunnallisuutta ja kuntoa. Mittauksilla kerätään tietoa viides- ja kahdeksasluokkalaisten fyysisestä toimintakyvystä, kuten kestävyyskunnosta, liikkuvuudesta ja lihaskunnosta.

Testin osia ovat muun muassa 20 metrin viivajuoksu, vauhditon 5-loikka, punnerrus, vatsalihasliikkeet, kyykistyminen ja pallon heitto-kiinniottoharjoitus.

Move-järjestelmä on laadittu laajan yhteistyön tuloksena. Mukana ovat olleet eri opetusalan tahot, Jyväskylän yliopisto, sosiaali- ja terveysministeriö STM sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja