Mainos

Opetushallitus: Peruskoululaisten Move-mittauksia jatketaan – viivajuoksu on turvallinen mittausosio

Peruskoululaisten Move-mittaukset ovat turvallisia ja niitä jatketaan, ilmoittaa Opetushallitus. Opetushallitus selvitti mittausten turvallisuutta asiantuntijoiden kanssa.

Move-mittausten turvallisuutta alettiin selvittää, kun espoolainen oppilas oli saanut viivajuoksutestissä sairauskohtauksen ja myöhemmin kuollut sairaalassa. Myös viivajuoksu on Opetushallituksen mukaan turvallinen mittausosio Move-kokonaisuudessa.

Mittausten valtakunnalliselle tiedonkeruulle on nyt annettu lisäaikaa 12. lokakuuta asti.

Osa kaupungeista keskeyttänyt mittaukset

Eräät kaupungit, ainakin Espoo, Helsinki ja Turku, ovat toistaiseksi keskeyttäneet Move-liikuntamittaukset.

Move-testeissä selvitetään usealla eri tavalla oppilaan liikunnallisuutta ja kuntoa. Mittauksilla kerätään tietoa viides- ja kahdeksasluokkalaisten fyysisestä toimintakyvystä, kuten kestävyyskunnosta, liikkuvuudesta ja lihaskunnosta.

Testin osia ovat muun muassa 20 metrin viivajuoksu, vauhditon 5-loikka, punnerrus, vatsalihasliikkeet, kyykistyminen ja pallon heitto-kiinniottoharjoitus.

Move-järjestelmä on laadittu laajan yhteistyön tuloksena. Mukana ovat olleet eri opetusalan tahot, Jyväskylän yliopisto, sosiaali- ja terveysministeriö STM sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.