Opettajan harrastus oli liikaa koululle – video yksityisellä Facebook-sivulla johti erottamiseen

1:46

Amerikkalaisopettaja sai koulusta kenkää, kun ylemmille tahoille selvisi opettajan salainen harrastus.

Amerikan Pohjois-Carolinassa asuva opettaja on erotettu määräajaksi koulusta, jossa hän toimi opettajana, kun koulun johdolle kävi ilmi, että naisen yksityisellä Facebook-sivulla oli video hänen tankotanssiesityksestään.

Kandice Mason kertoi Buzzfeedille olleensa valmistautunut aloittamaan kuudennen luokan opettajana, kun koulun johto otti nokkiinsa videoista, joissa Mason esittelee tankotanssitaitojaan.

Puhuttelu odotti

Leski ja kahden lapsen äiti Mason kertoi sivustolle harrastaneensa tankotanssia kotonaan neljä vuotta. Harrastus toimii niin liikuntana, stressin laukaisijana kuin luovuuden lähteenäkin.

Koska Masonin harrastus oli koitunut ongelmaksi jo edellisessä työpaikassa, oli hän tarkoituksella pitänyt Facebook-tilinsä asetukset tiukasti yksityisinä. Tästä huolimatta tieto tankotanssivideoista oli kiirinyt koulun rehtorin korviin.

– Kun menin hänen toimistoonsa, hänellä oli Facebook-profiilini esillä henkilökohtaisella tietokoneellaan sekä tuorein videoni, Mason kertaa Buzzfeedin haastattelussa.

Videon pelättiin kantautuvan vanhempien tietoon

Videosta oli tullut anonyymi vinkki, mutta Masonin tiukkojen yksityisyysasetusten vuoksi koulun varajohtaja ei löytänyt sitä ennen kuin hänelle lähetettiin vielä kuvakaappaus videosta varmemmaksi vakuudeksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mason kertoo koulun johtajan, rehtorin sekä kolmannen naisen tyrmänneen tanssiesityksen ja pelänneen sen kantautuvan vanhempien tietoon. Masonilta tiedusteltiin, mitä hän kuvitteli seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaisten poikien oikein ajattelevan ja pystyisivätkö he hänen mielestään enää pitämään naista opettajanaan.

Mason totesi naisille, ettei hän voinut kontrolloida poikien ajatuksia. Tämän jälkeen häntä pyydettiin palauttamaan koulun kannettava tietokone ja poistumaan koulun alueelta. Mason on erotettu siksi aikaa, että tapausta tutkitaan. Hän saa kuitenkin palkkaa lopullista päätöstä odotellessaan.

Roolimalli myös vapaa-ajalla

Paikalliselle uutisasemalle koulun edustaja ei suostunut antamaan tapauksesta sen tarkempia yksityiskohtia, mutta muistutti, että koulun työntekijöiden tulisi olla roolimalleja – myös vapaa-ajallaan.

– Se, että minua käsketään olla tanssimatta, on kuin käskisi ballerinan tanssimaan komeroon. Se olisi kuin käskisi perhosen olla lentämättä, Mason tuskailee Buzzfeedille.

Lähteet: Buzzfeed, Wsoctv.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja