Mainos

Onko tämä kaikkien aikojen erikoisin kattohuoneisto?

Pekingissä 26 kerroksisen talon huipulle rakennettu erikoinen kattohuoneisto on asetettu purku-uhan alle vuosien valitusten jälkeen.

Pilvenpiirtäjän huipulla sijaitseva kiistelty rakennus on eräänlainen tekovuori, jossa sijaitsee myös kaksikerroksinen huvila. Vuorta varten katolle on raahattu muun muassa näyttäviä tekokiviä ja aitoja puita sekä ruohoa.

Kiisteltyä kattohuoneistoa on rakennettu viimeisen kuuden vuoden ajan, kertoo South China Morning Post. Laittomasta rakennelmasta on tehty lukuisia valituksia rakennusyhtiölle, paikallisviranomaisille ja jopa poliisille. Talon muut asukkaat ovat valittaneet muun muassa jatkuvasta rakennusmelusta ja vaurioista, joita massiivinen tekovuori ja sen raknnustyöt ovat aiheuttaneet pilvenpiirtäjän rakennelmiin.

Asukkaat ovat olleet myös huolissaan siitä keinovuoren mahdollisesta romahtamisesta maanvyöryn sattuessa.

Huvilan omistava lääkäri Zhang Biqing ei ole valituksista hätkähtänyt.

–Koska uskallan itse asua siellä, en ole huolissani valituksista, myös professorin titteliä käyttävä mies kommentoi rakennustaan Beijing Morning Newsille.

Talon asukkaat uskovat, että laittoman kattohuoneiston rakentaminen on saanut jatkua valituksista huolimatta, koska Zhang on ollut riittävän rikas ja tuntenut tarpeeksi vaikutusvaltaisia ihmisiä.

Nyt rakennelma on kuitenkin asetettu purku-uhan alle. Zhang on määrätty purkamaan tekovuori 15 päivän sisällä tai se tullaan purkamaan pakkokeinoin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.