Kuinka monet treffit pitää odottaa ennen kuin harrastaa seksiä? Lukijaraadin mukaan oikeaa hetkeä ei ole: "Paras parisuhteeni alkoi seksillä"

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48
KATSO MYÖS: Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen.

"Olen tavannut ihanan miehen ja petipuuhat jo siintävät mielessä. Kuinka monien treffien jälkeen on sopiva harrastaa seksiä, jos on kiinnostunut miehestä muutenkin kuin seksikumppanina, eikä pilaisi niin sanotusti mahdollisuutta vakavasti otettavana kumppaniehdokkaana?" kysyy nimimerkki Ellen.

Näin raati vastasi

"Älä mieti milloin tai monensillako treffeillä on sopivaa. Se, mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Jos se tuntuu oikealta, ei muuta kuin hommiin vaan. Anna tunteiden viedä."
– Mies, 55, parisuhteessa

"Paras parisuhteeni alkoi seksillä, samoin ystävälläni, joka menossa naimisiin petikaverinsa kanssa. En siis asettaisi rajaa seksin ja vakavan suhteen välille, luo ehkä enemmän paineita. Viimeisin juttuni kaatui ehkä juuri siihen "sopivan ajan" odotteluun."
– Nainen, 27, sinkku

"En koe seksin harjoittamisen ajankohdalla olevan merkitystä, heti tai myöhemmin, miten vain hyvältä tuntuu."
– Mies, 39, parisuhteessa

"Mielestäni on hyvä malttaa ainakin yhdet, mutta mielellään kahdetkin treffit ilman, että etenee seksiin. Olen kokenut itse sen, miten ensimmäisillä treffeillä harrastettu seksi tavallaan ajaa suhteen kevyeksi, ei vakavasti otettavaksi suhteeksi."
– Nainen, 35, parisuhteessa

"Mies voi pitää sinua pelkkänä panona, vaikka sänkyyn päätymistä alustaisi 10 treffikerralla. Toisaalta jotkut voivat hypätä sänkyyn ensimmäisillä treffeillä ja muistella niitä ensimmäisillä treffejä yhdessä 50 vuotta myöhemmin kiikkustuolissa kultahääpäivän kunniaksi."
– Nainen, 40, avioliitossa

"Minun mielestäni ei ole olemassa mitään "sääntöä" siitä, milloin on soveliasta tehdä mitäkin. Tee asioita, milloin haluat."
– Nainen, 46, parisuhteessa

"Ottaisin vakavasti otettavana kumppanina sellaisen, joka avoimesti puhuisi tästä asiasta kanssani ennen petipuuhiin siirtymistä. Itse en haluaisi miestä, joka arvottaa kykyni kumppanuuteen seksuaalisen aktiivisuuteni perusteella."
– Nainen, 36, parisuhteessa

"En näkisi, että tuohon on olemassa mitään sääntöä. Miehet osaavat olla yllättävän pitkäjänteisiä, mitä tulee päämäärään päästä sänkyyn kanssasi. Jos hän on tullut jäädäkseen, hän jää, vaikka menisitte sänkyyn ensitreffeillä. Nauttikaa toistemme seurasta!"
– Nainen, 34, sinkku

"Sitten kun se tuntuu oikealta ja luontevalta, ei siihen ole mitään "oikeaa" aikaa."
– Nainen, 34, sinkku

"Omasta mielestäni ensimmäiset puoli vuotta olisi hyvä kunnolla tutustua ilman, että menee sänkyyn. Puolen vuoden jälkeen ehtii ihan hyvin harrastaa seksiä."
– Nainen, 31, kihloissa

"Minusta seksiä voi olla heti ensimmäisillä treffeillä, koska silloin kun kiinnostus ja kipinä on molemminpuolista, ei ole mitään väliä sillä, missä vaiheessa sänkyyn hypätään. Toiselle voi ja kannattaa kertoa avoimesti omista tunteista ja toiveista!"
– Nainen, 39, avioliitossa

"Milloin siltä tuntuu! Meidän suhteemme lähti aikanaan siitä, että halusimme vain seksiä. Yli 12 vuotta takana."
– Nainen, 33, avioliitossa

"Sanoisin että seksin harrastukseen ei tule olla tiettyä treffimäärää. Silloin on oikea aika, kun tuntee olonsa turvalliseksi ja kummallakin fiilikset kohtaavat. Ei sänkyyn pidä juosta, vaan sinne mennään yhdessä, kun kumpikaan ei enää epäröi aikarajoista."
– Nainen 25, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat