Haluaako irtosuhteisiin ryhtynyt nainen aina parisuhteen? Lukijaraadilta yksiselitteinen näkemys

Tamperelainen Juhani kertoo, mitä naiset hakevat seksityöntekijän makuuhuoneesta 3:19
KATSO MYÖS: Seksityöläinen Juhani kertoo, mitä naiset hakevat seksityöntekijän makuuhuoneesta.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Haluaako nainen aina pohjimmiltaan yhden illan irtosuhteista parisuhteen?" kysyy nimimerkki Keith.

Näin raati vastasi

"En ole koskaan halunnut yhdestäkään yhden yön jutustani parisuhdetta. Yhden yön suhteet ovat minulle vain ja ainoastaan seksiä. Toki sekin seksi voi olla tyydyttävää, mutta ei siitä parisuhdetta tule. Jos haluan parisuhteen, se ei ala yhden yön jutusta."

– Nainen, 35, sinkku

"Ei halua."

– Nainen, 51, avioliitossa

"Yleistävä kysymys, kaikki ihmiset ovat yksilöitä ja tilanteet erilaisia. Itse olen tunteellinen enkä ole harrastanut erityisesti mitään yhden illan juttuja. Ehkä miehet sitten ovat hieman kylmempiä tai suoraviivaisempaa tässä asiassa."

– Nainen, 36, avioliitossa

"Miten niin pohjimmiltaan? Jokainen nainen voi vastata vain omasta puolestaan ja vastaus voi olla eri sen yhden illan jälkeen."

– Nainen, 39, vapaa valitsemaan

"Osa varmasti haluaa, mutta moni ei. Ihan niinkuin miehet, naisetkin haluavat välillä vain pitää hauskaa tuntemattoman kanssa ilman taka-ajatuksia."

– Nainen, 42

"Ei halua sen enempää kuin mieskään. Minulle sinkkuaikoina yhden illan jutut olivat pelkkää seksiä ja halujen tyydytystä. Jos jostakin henkilöstä halusin tai toivoin enemmän, niin sitten lähdin kyllä ihan eri asenteella alunperinkin liikenteeseen."

– Nainen, 25, parisuhteessa

"No, haluaako mies aina pelkästään sitä itteensä?"

– Mies, 28, naimisissa

"Ei, ihan yhtälailla kuin miehilläkin, joskus tekee vain mieli ja that's it. Aamulla on jo päivän suunnitelmat valmiina, mihin yhden illan juttu ei mahdu sitten millään mukaan. Heippa ja soitellaan – tai sitten ei."

– Nainen, 39, parisuhteessa

"Ei. Myös naisella voi vaan p*nettaa ja silloin sänkyyn saattaa valikoitua sellaisiakin tyyppejä, joiden soisi mieluiten poistuvan paikalta ennen aamukahvia."

– Nainen, 22, sinkku

Mitä parisuhteessa voi tehdä, jos seksihalut ovat hyvin erilaiset? Katso asiantuntijan vastaus alla olevalta videolta. Juttu jatkuu videon alla.

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
Voiko parisuhteessa hyvin erilaisia seksihaluja jotenkin saada lähennettyä? Pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä kertoo näkemyksensä.

"Ei välttämättä, joskus yhden illan irtosuhteet ovat vain tapa pitää hauskaa ja rentoutua, eikä niinkään tapa löytää parisuhdetta. Sekin on toki yksilöllistä mitä irtosuhteilta haluaa."

– Nainen, 20, kihloissa

"Ei. Ei kaikki. On ollut elämässä hetkiä, jolloin en ole ollenkaan halunnut parisuhdetta, mutta seksiä kyllä. Olen valikoiva kumppanin suhteen, mutta harrastan paljon irtosuhteita. Olen ollut sängyssä useiden ihmisten kanssa, joita en ikinä voisi deittailla."

– Nainen, 25, parisuhteessa

"Ei tosiaan halua. Miehet myös salaa haluavat yhden illan jälkeen parisuhteen. Oman ja ystävieni kokemus pohjalla näitä riittää."

– Nainen, 29, avoliitossa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat