Löytyykö vielä ihmisiä, jotka ovat harrastaneet seksiä vain oman puolisonsa kanssa? Raati vastaa: "Teinistä asti yhdessä ja seksi vain paranee"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mediassa on paljon juttua eroista ja sivusuhteista. Löytyykö vielä ihmisiä, jotka ovat harrastaneet seksiä vain oman puolisonsa/kumppaninsa kanssa, ja ovat tyytyväisiä seksielämäänsä vielä pitkän suhteen jälkeenkin? Oletko sinä sellainen? Jos et, millaisia ajatuksia herää siitä, että kumppaneita olisikin vain yksi?" kysyy nimimerkki Yhden miehen nainen.

Näin raati vastasi

"Media sotkee omiaan myös tässä asiassa. Kyselemiäsi ihmisiä löytyy ihan varmasti, kun on vaan se oikea [kumppani]."
– Mies, 35, sinkku

"Kyllä löytyy! Teinistä asti yhdessä ja seksi vain paranee vuosien mittaan. Lapset tehty jo. Hormoniehkäisy pilasi vaimon himot, joten niistä on luovuttu."
– Mies, 33, avioliitossa

"6 vuoden parisuhde, molempien ensimmäinen ja ainoa suhde.  Erittäin tyytyväinen seksielämään. Henk.koht. pidän kunnioitettavana ja ihailtavana asiana tällaista suhdetta."
– Mies, 23, parisuhteessa

"Vain oman puolison kanssa. Aina voi tietty kokeilla uutta, mutta puoliso ei läheskään aina innostu. Joten mielikuvituksella pääsee pitkälle."
– Mies, 33, parisuhteessa

"Ollaan puolison kanssa toistemme ainoat. Yhdessä jo reippaasti yli 10 vuotta, ei edes muita seurustelusuhteita koskaan. Seksielämään olemme molemmat tyytyväisiä, yhdessä kaikki opeteltu. Nykyään lapsiperheenä harvemmin (noin 1krt/vko), mutta laatu korvaa määrän."
– Nainen, 33, parisuhteessa

Katso myös: Onko totta, että seksielämä aina lopulta väljähtyy? Juttu jatkuu videon alla.

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09

"On ollut useita seksisuhteita, suhteen tynkiä sekä illan juttuja. Nykyään kihloissa maailman parhaan miehen kanssa, jonka kanssa seksi on ollut parempaa kuin kenenkään muun kanssa. Joten: yksi olisi riittänyt minullekin, jos se olisi ollut nykyinen mieheni."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"Kivat niille, joilla [seksi yhden ainoan kumppanin kanssa] toimii, minulla on vain huonoja kokemuksia sellaisista miehistä. Itse olisin kyllä ihan surkea sängyssä, jos olisin ollut vain yhden kanssa."
– Nainen, 37, naimisissa

"Jos olisin jäänyt suhteeseen ensimmäisen miesystäväni kanssa, en olisi ikinä oppinut, millaista hyvä seksi on. Silloin luulin, että se oli hyvää, mutta ei se ollut. Nyt vaadin enemmän, olen onnellisempi ja minäkin saan orgasmeja."
– Nainen, 31, naimisissa

"22 vuoden suhteemme aikana olen ollut vain mieheni kanssa. Avoin suhde on ok, jos sellaisesta yhdessä sovitaan."
– Nainen, 45, parisuhde

"Olin parisuhteessa 21 vuotta lasteni isän kanssa. Päätin jo alussa, etten harrasta seksiä kenenkään muun kanssa. Jos harrastan, on aika vaihtaa miestä. Ilman dildoani en tosin olisi selvinnyt noista vuosista. Onneksi ero tuli lopulta."
– Nainen, 46, eronnut

"Itse en ole koskaan toisen mukaan lähtenyt, jos on ollut parisuhteessa. Ei jotenkin pää pysty muutenkaan yhden yön juttuihin, tai muihin lyhytaikaisiin. Lojaalina on tullut pysyttyä aina ja peli laitettu poikki, jos homma ei toimikaan keskusteluista huolimatta"
– Nainen, 27, juuri kihlautunut

Katso myös: Eikö seksi luista? Iskikö haluttomuus? Näin se vaikuttaa. Juttu jatkuu videon alla.

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18

"Olen tyytyväinen seksielämäämme, ja sen laatuun, vaikka sen määrä onkin laskenut vuosien varrella. Nuori kun kuitenkin vielä olen, ja yhteiskunnassa sukupolveni on hyvin seksuaalisesti avoin, tulee sitä toki mietittyä, jääkö jotakin kokematta."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"Olen 50-vuotias nainen, yhdessä mieheni kanssa 28 vuotta. Seksiä en ole harrastanut yhdessäolomme aikana muiden kanssa. Korona-aikana etätyöt toivat yhteiset lounashetket, jotka opimme hienosti hyödyntämään makuuhuoneessa. Nyt lempi roihuaa kovasti!"
– Nainen, 50, naimisissa

"Olin 10 vuotta miehen kanssa, jolle menetin neitsyyteni. Eron jälkeen tapasin miehen, jonka kanssa koin henkilökohtaisen seksuaalisuuteni räjähdyksen. Vasta silloin tajusin, miten köyhää seksielämämme eksän kanssa oli ollut."
– Nainen, 30, uudessa suhteessa

"Erosin ensimmäisestä miehestä ja huonosta suhteesta reilu vuosi sitten. Ja kun sitä vähiten odotti, tapasin elämäni kumppanin, tiesimme molemmat sen. Olihan tuo 9 vuoden suhteen jälkeen vaikea toisen henkilön kanssa harrastaa seksiä. Oli kuin ensimmäinen kerta."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Kuuden vuoden parisuhteen jälkeen olen tajunnut, että itse en pysty välttämättä koskaan tyytymään vain yhteen kumppaniin. Poikkeus voisi tulla, jos kumppanin kanssa säilyisi kipinä. Itselleni seksi on vain seksiä, en näe ongelmaa esimerkiksi avoimessa suhteessa."
– Nainen, 21, parisuhteessa

Katso myös: Miten ylläpitää parisuhdetta haastavina aikoina? Mistä löytää voimaa jatkaa? Katso asiantuntijan vinkit! Juttu jatkuu videon alla.

Miten ylläpitää parisuhdetta haastavina aikoina 0:50

"Vain yksi kaveri ollut minulla teini-iästä keski-ikään, naimisissakin jo lähes 30 vuotta onnellisesti. On ollut hienoa vanheta yhdessä ja oppia matkan varrella lisää. Mukavaa, kun ei ole tarvinnut oppia kantapään kautta."
– Nainen, ei muita tietoja

"Lasteni isän kanssa olin 16 vuotta eikä kertaakaan käynyt edes mielessä "sivuraiteet", vaikkei elämä jatkuvaa intohimon poltetta ollutkaan. Ero tuli muista syistä. Tämän jälkeen useampia lyhyitä suhteita. Mutta yksi kerrallaan. Ei ikinä "sivuraiteita"."
– Nainen, 44, sinkku

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä – miten vastaisit ?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat