Onko 10 vuoden ikäero liikaa parisuhteessa? Raati vastaa: "23-vuotias on kuitenkin aika pentu vielä"

Jos olet käyttänyt näitä, saatat oikeasti olla vanha! 0:30
Oletko käyttänyt pimiötä, entä kirjoituskonetta? Ikä saattaa olla "vain numeroita", mutta jos olet käyttänyt kaikkia videon laitteita, saatat oikeasti olla vanha!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Olen 30-vuotias nainen. Olen tavannut töissä asiakkaan, joka on 23-vuotias. Hän on tehnyt aloitteen, on kiinnostunut ja saanut minut kiinnostumaan. Kaikki aikaisemmat miehet ovat olleet aina vanhempia kuin itse olen. Onko tulevaisuutta ikäeron vuoksi? Onko 10 vuoden ikäero liikaa, mitä ongelmia näkisit tässä?" kysyy nimimerkki Puuma.

Näin raati vastasi

"Ei ole ongelma. Itsellä 6,5 vuotta nuorempi mies."
– Nainen, 46, avioliitossa

"Ihan ensiksi: en usko, että asiakkaaseen kannattaa sotkeentua missään tilanteessa. Entä, jos tulet katumapäälle? 23-vuotias hakemassa parisuhdetta? Kenties nuori herra etsii yhden illan juttua, eli niin sanottua kaatoa! Älä sotkeennu poikaan."
– Nainen, 35, parisuhteessa

"Vanha kliseinen sanonta 'ikä on vaan numeroita' pätee tässäkin asiassa. Ikä ei ratkaise onnistunutta parisuhdetta, sen tekevät osapuolet. Parhaimmillaan kumpikin osapuoli tukee toisiaan olemalla hieman eri ikätasolla."
– Mies, 24, sinkku 

"Ikäeron vaikutus on tapauskohtainen. Se korostuu silloin, jos omassa elämässäsi tulee jokin kriisi ja tarvitsisit tukea ja hyvin toimivaa keskusteluyhteyttä. Tällöin kokematon kaveri ei ole se paras mahdollinen vierellä kulkija."
– Mies, 54, avioliitossa

"Riippuu siitä, millainen tyyppi on kyseessä. Deittailin joskus itseäni 10 vuotta nuorempaa miestä, mutta silloin ikäero näkyi negatiivisesti. Kannattaa antaa mahdollisuus, koska kyllä ne ikäeron tuomat mahdolliset huonot jutut huomaa aika piankin."
– Nainen, 36, parisuhteessa

"Ei siinä mitään ongelmia välttämättä tule. Ikä on numeroita, olette molemmat aikuisia kuitenkin. Oma aviomieheni on minua 9 vuotta nuorempi, ja yhdessä ollaan oltu 12 vuotta, edelleen rakkautta riittää. Et sinä mikään puuma ole."
– Nainen, 46, naimisissa

"Ei mitään ongelmaa! Nykyään puumat ovat kuuminta hottia, ja todella kauniita ja fiksuja. Tarjoavat myös sopivasti haastetta. Seitsemän vuoden ikäero ei tunnu missään. Anna palaa!"
– Nainen, 51, parisuhteessa 41-vuotiaan miehen kanssa

"Ei mitään toivoa yhteisestä tulevaisuudesta. Kyseinen mies on vielä niin nuori, ettei todellakaan sitoudu itseään vanhempaan naiseen, jos on järkevä."
– Mies, 37, avioliitossa

"Minulla on 6 vuotta vanhempi vaimo, ja meillä ei ole ollut mitään ongelmia pitkässä avioliitossa. Hän on vain onnellinen, kun saa seksiä paljon, ja hän pysyy ikäistään paljon nuorekkaampana. Kun molemmat pysyvät haluttavina ja rakastavat toisiaan, ei ongelmaa."
– Mies, 56, avioliitossa yli 30 vuotta

"Jos tykkää toisistaan, niin ikäero on aivan samantekevä. Itse olin 23-vuotiaana kiinnostunut itseäni 34 vuotta vanhemmasta naisesta. En kelvannut. Nyt on 10 vuotta itseäni nuorempi vaimo."
– Mies, 49, avioliitossa 

"Sinulla ei ole luultavasti mitään hätää. Omat porukat menivät yhteen 20 vuoden ikäerolla, ja se on toiminut jo 19 vuotta. Jos oikeasti rakastaa, iällä ei ole niin paljon väliä, paitsi ehkä, jos sitä eroa on enemmän kuin 40 vuotta."
– Nainen, 18, avoliitossa

"Olen 22-vuotias nainen ja seurustelen 37-vuotiaan miehen kanssa. 15 vuotta ikäeroa, ikä on vain numeroita. Asiat menee muuten hyvin, mutta mieheni on jo elänyt sen nuoren iän, mitä minä elän tällä hetkellä. Siinä on ymmärryksen puutetta tietyissä tilanteissa."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Sinuna en tituleeraisi itseäni puumaksi, teillä on seitsemän vuoden ikäero. Minulla ja miehelläni 28 vuotta (minä 22, hän 50), eikä tulevaisuuden näkymissä mitään ongelmia. Luulen, että kestätte kirkkaasti nämä seitsemän vuotta."
– Nainen, 22, parisuhteessa. 

"Arjessa tapahtuvat erot voivat olla järkytys. Kyllähän parikymppinen voi olla menevämpää sorttia. Jos se tuntuu sinusta oikealta, niin anna palaa! Kyllä kivaa saa pitää!"
– Nainen, 19, sinkku

"Mielestäni ikä on vain numero. Koskaanhan ei voi voittaa, jos ei koita? Jotkut nuoret miehet ovat kypsempiä kuin muut saman ikäiset. Ensiksi tietenkin kannattaa kartottaa, ovatko molemmat samalla viivalla ajatuksiensa kanssa."
– Nainen, 25, salamarakastunut

"Todellakin on tulevaisuus! Eihän tuossa ole kuin 7 vuotta, ja saat nuorekkaan hyvännäköisen miehen! Mikään ei estä."
– Nainen 18, parisuhteessa

"Täysi-ikäisinä ikä on enää vain numero. Jos molemmat ovat kiinnostuneita, niin miksi antaa iän häiritä? Kannattaa ainakin kokeilla, miten lähtee sujumaan. Jos ei toimi, niin ainakin tuli kokeiltua, ja jos taas toimii, niin sittenhän kaikki on hyvin!"
– Mies, 20, kihloissa

"Mielestäni ikä on vain numero 18 ikävuoden jälkeen. Aina voi kokeilla, jos teillä synkkaa ja aloitatte suhteen yhteisymmärryksessä. Vanhempi mies ja nuorempi nainen, tai nuorempi mies ja vanhempi nainen, tai muu yhdistelmä... Onko sillä niin väliä, jos kemiaa on?"
– Sukupuoli: muu, 25, suhteessa nuoremman kanssa

"Suhde voi periaatteessa toimia, mutta vähän epäilen. Totuus on, että 23-vuotias on kuitenkin aika pentu vielä. Riippuu toki siitä, millaisia ihmisiä olette. Miten molempien elämäntilanne, tulevaisuuden suunnitelmat, halut, tarpeet jne. kohtaavat?"
– Nainen, ei suhdestatusta

"Tulevaisuudesta ei voi ikinä tietää. 10 vuotta ei ole liikaa, joten anna mennä vaan. Tietämättä ihmisistä enempää ei voi sanoa muista ongelmakohdista mitään, mutta ikäeroon ei liity muita ongelmia kuin ulkopuolisten paheksuvat katseet."
– Mies, ollut suhteessa yli 20 vuotta vanhemman naisen kanssa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat