Onko Nesteen uudessa polttoaineessa vikaa? Näytteitä kerätty jo noin kymmenestä autosta – "Otamme tilanteen erittäin vakavasti"

1:09

Nesteen uuden Futura-bensiinin mahdollisesti aiheuttamista ongelmista uutisoitiin laajalti maanantaina. Yhtiön mukaan analysoiduissa näytteissä ei kuitenkaan ole havaittu mitään poikkeavaa.

Pääkuvan video

Näin polttoainetta testataan Nesteen laboratoriossa

Neste kertoo tutkineensa noin kymmenen polttoainenäytettä niistä ajoneuvoista, joissa on esiintynyt ongelmia. Näytteitä on otettu myös huoltoasemilta, joissa ongelmia kohdanneet asiakkaat ovat kertomansa mukaan tankanneet.

– Kaikki näytteet ovat tehtyjen analyysien mukaan olleet tuotestandardin mukaisia, eikä asemilta otetuissa näytteissä ole löydetty mitään poikkeavaa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Nesteen mukaan mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että kyseessä olisi nimenomaan 95-oktaanisen Futura-bensiinin aiheuttama ongelma. Tutkimuksissa ei ole tullut vastaan myöskään mitään sellaista, mikä osoittaisi, että Futuran etanoli-biokomponentti olisi ongelmien taustalla.

– Otamme tilanteen erittäin vakavasti, ja teemme tiivistä yhteistyötä automerkin edustajien ja muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Jos asiakas epäilee ongelmia autossaan, hänen kannattaa aina olla yhteydessä omaan merkkikorjaamoon, yhtiö kertoo.

Nesteen huoltoasemilla tankataan keskimäärin 50 000 bensiiniautoa päivässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja